Sanayicilere‘’Nitelikli Eleman’’ desteği

Sanayicilere‘’Nitelikli Eleman’’ desteği
Sanayi işletmelerinde nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını sağlamak amacıyla ‘’Nitelikli Eleman Desteği’’ sunulmaya başlandı.

KOSGEB tarafından sunulan destekten imalat sektöründe orta ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet gösteren işletmeler yararlanabilecek. İşgücü maliyetinin yüzde 60’ını KOSGEB karşılayacak. 

 

KOSGEB işletmelerde nitelikli işgücü istihdamını artırmaya yönelik ‘’Nitelikli Eleman Desteği’’ne başladı. İşletme Geliştirme Destek Programı onaylı olan işletmelerin faydalanabileceği bu destekten imalat sektöründe orta ve ileri teknoloji alanlarında faaliyet gösteren işletmeler ile yazılım ve bilimsel araştırma geliştirme faaliyetinde bulunan firmalar yararlanabilecek.

 

‘’Yeni istihdam şartı’’

 

Destek yeni istihdam edilen nitelikli eleman için verilecek. Mesleki ve teknik lise mezunları, yükseköğretim kurumu mezunları ile mesleki ve teknik lise öğrencileri, ön lisans ve lisans öğrencilerinin destek kapsamında istihdam edilmesi şartı aranıyor. Destek kapsamında istihdam edilecek personelin 5510 sayılı kanun kapsamında son 3 yıl içerisinde SGK prim kaydının olmaması veya en fazla 180 gün prim kaydının olması gerekiyor.

 

Destek tutarı ne kadar?

 

Destek üst limitinin belirlenmesinde öğrenim durumu katsayısının mesleki ve teknik lise öğrencileri için 1,25; ön lisans ve lisans öğrencileri ve mesleki ve teknik lise mezunları için 1,5; iki yıllık meslek yüksekokulu ve ön lisans mezunları için 1,75; lisans mezunları için 2; yüksek lisans mezunları için 2,25; doktora mezunları için 2,5 katı olarak uygulanacak. Destek sürecinde nitelikli elemanın öğrencilik ve mezuniyet durumunda değişiklik olması halinde ise yeni öğrenim durumu katsayısı uygulanacak.

 

İşletme başına teknoparklarda faaliyet gösteren işletmeler ile Ar-Ge merkezleri ve tasarım merkezleri için destek üst limiti 150.000 TL, diğer işletmeler için destek üst limiti 100.000 TL şeklinde uygulanacak. Program kapsamında sağlanacak desteklerin %60’ı KOSGEB tarafından karşılanacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder