Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Kadınlar Günü etkinliği

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun  Kadınlar Günü etkinliği
 TARSUS-HABER- Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği sunumda 'Kanunlar Işığında Kadın Hakları' anlatıldı.

Sunum Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu adına Nazan Şengül'ün yaptığı açılış konuşması ile başladı. Nazan Şengül açılış konuşmasında Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde yürüttüğü proje ve çalışmalardan bahsetti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sunuma konuşmacı olarak katılan Avukat Özüm Öz sunumunda; 1800 yıllara dayanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesini anlatarak başladı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nden bahsederek neden kadın hakları veya insan hakları değil de kadının insan hakları terimi tercih edildiğini açıkladı. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesi kanun maddesi ile ilgili bilgilendirme yaptı. Çocuğa şiddet konusunu sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte anlattı. Şiddetin önlenmesine yönelik öneri ve açıklamalarda bulundu. KADES uygulamasının önemine dikkat çekti. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Sunuma emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Sunum, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN


0 Yorumlar

Yorum Gönder