Bozdoğan “Tüm Kahramanlarımızı Minnetle Anıyorum”

Bozdoğan “Tüm Kahramanlarımızı Minnetle Anıyorum”

TARSUS-HABER-  
Atatürk’ün Tarsus’a Gelişinin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

“Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum” diyerek pek çok kez Tarsus’u ziyaret eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 17 Mart 1923 günü gerçekleştirdiği ziyaretin 100’üncü yıl dönümü Tarsus’ta coşkuyla kutlandı.

 

Tarsus Belediyesi, Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100’üncü yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Düzenlenen törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ve pek çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak Tarsus Tren Garı’nda Atatürk’ün temsili karşılanması ile başlayan program, Cumhuriyet Meydanı’na Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş korteji ile devam etti. Meydanda Atatürk Anıtına, Kaymakamlık Makamı Çelengi, Tarsus Belediyesi Başkanlığı Çelengi,  Muharip Gaziler Derneği Çelengi ve Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Çelengi sunularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından kentin çeşitli okullarından katılım sağlayan öğrenciler şiirler okudu.

 

“TÜM KAHRAMANLARIMIZI MİNNETLE ANIYORUM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 100. yılı kutlayarak, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 100 yıl önce bugün, Fransız işgal kuvvetlerine büyük bir direnişle karşı koyan Çukurova bölgesine gelerek Tarsus'umuzu ziyaret etti.  Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100. yılı kutlu olsun. Tüm kahramanlarımızı minnetle anıyorum.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder