Tarsus Belediyesi’ne Dünya Gıda Programı’ndan Depremzedeler İçin 160 Ton Gıda Ve Bakliyat Desteği Sağlandı

Tarsus Belediyesi’ne Dünya Gıda Programı’ndan Depremzedeler İçin 160 Ton Gıda Ve Bakliyat Desteği Sağlandı
Tarsus Belediyesi deprem bölgesinden kente gelen vatandaşlar için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi ile uluslararası insani yardım kuruluşu Dünya Gıda Programı (WFP) arasında, afetten etkilenen vatandaşlar için acil gıda temini yapılması konusunda anlaşma imzalandı.

İmzalanan anlaşma ile Dünya Gıda Programı tarafından Tarsus Belediyesi’ne sağlanan 160 ton gıda desteğinin 10 tonu ulaştı. Sağlanan destek ile Tarsus’a gelen deprem mağduru vatandaşlar için Tarsus Belediyesi’nin kazanlarında sıcak yemek kaynamaya devam edecek.

Tarsus Belediyesi 10 ili vuran deprem felaketinin ardından, Tarsus’a gelen deprem mağduru vatandaşlar için tüm koşulları uygun hale getirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi İle Birleşmiş Milletler (BM) ile BM Gıda Tarımı Örgütü’nün ortaklaşa kurduğu özerk alt kuruluş olan, merkezi Roma, İtalya’da bulunan ve Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan Türkiye Ülke Ofisi aracılığıyla faaliyet gösteren Dünya Gıda Programı (WFP) arasında Tarsus’a gelen deprem mağduru vatandaşlar için anlaşma imzalandı. 

Anlaşma kapsamında acil durumlarda gıda yardımı sağlayan Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından Tarsus Belediyesi’ne 160 ton gıda desteği sağlanacak. Sağlanan gıda desteği ile deprem mağduru vatandaşlara Tarsus Belediyesi tarafından sürdürülen sıcak yemek desteği artarak devam edecek.

 10 TONU TARSUS BELEDİYESİ’NE ULAŞTI

Deprem bölgelerinden Tarsus’a gelen deprem mağduru vatandaşlar için Tarsus Belediyesi’ne gönderilen 160 ton gıdanın 10 tonu depremzede vatandaşlara sıcak yemek hizmeti sunulması için belediyeye ulaştırıldı. Sağlanan destekler arasında kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, burma makarna, erişte, un, tarhana, hazır terbiyeli tavuk çorba, domates salçası, toz şeker, yeşil mercimek, zeytinyağı, ince makarna, nohut, kur fasulye, kuru nane, tuz, karabiber, kekik, pul biber, kuru soğan, patates ve havuç bulunuyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder