Tarsus Belediyesi Depremzedeler İçin Tüm Seferberliğini Sürdürüyor

Tarsus Belediyesi Depremzedeler İçin Tüm Seferberliğini Sürdürüyor
Tarsus Belediyesi depremin acı bir şekilde hissedildiği illere yardımlarını ve desteklerini ulaştırırken aynı zamanda Tarsus’ta, sokaklarda geceyi geçiren vatandaşlar içinde yemek, çorba ve çay ikramını sürdürdü. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, evlerine giremeyen vatandaşların hizmetinde olan belediyenin birimlerine bağlı güvenli toplanma alanlarını ziyaret etti.

7,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında depremzedeler için tüm imkânların seferber edildiği Tarsus Belediyesi’nde, yardım kampanyasının yanı sıra deprem olan bölgeye ekipler gönderildi.  Ekipler, sağlık, gıda ve temel insani ihtiyaçlar noktasında zorlu kış koşulları altında yaşam mücadelesi veren vatandaşların yanında olmaya devam etti. Tarsus Belediyesi bünyesinde bulunan tam donanımlı Sağlık Tarama Aracı, 1 doktor, 1 hemşire, gezici mutfak aracı ve personeller deprem bölgesine gitti.

 

VATANDAŞLAR HEM BİRİMLERE BAĞLI YERLERDE HEM DE KAPALI SEMT PAZARLARINDA GECEYİ GEÇİRDİ

Tarsus’ta hissedilen deprem nedeniyle aracı ile güvenli bir alanda beklemek isteyen vatandaşlar için 7 adet kapalı semt pazarını vatandaşlarımızın hizmetine hazırladı. Gece boyu hem birimlere bağlı yerlerde hem de kapalı semt pazarlarında vatandaşlar geceyi geçirdi. Yarbay Şemsettin Mahallesi Pazar Yeri, Çağlayan Mahallesi Pazar Yeri, Turkuaz Pazar Yeri, Anıt Mahallesi Pazar Yeri, Bağlar Mahallesi Pazar yeri, Yeni Mahalle Pazar yeri, Kırklarsırtı Pazar yerive birçok mahalledeki noktalar vatandaşlara açıldı.

 

GÜVENLİ TOPLANMA ALANLARI VATANDAŞLARIN KULLANIMINA AÇILDI

Aynı zamanda Tarsus Belediyesi güvenli toplanma alanları olan Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi, Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi, Gençlik Merkezi, +1 Kafe, Taziye Evleri, Zübeyde Hanım Bütünleşik Yaşam Merkezi, Mehmet Çelebi Spor Salonu, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi ve STEM Merkezi’ni vatandaşların kullanımına açtı.




0 Yorumlar

Yorum Gönder