“Mersin yatırımda öncelikli il kapsamına alınmalı”


MERSİN-HABER- Mersin’deki nüfus artışına dikkat çeken Başkan Seçer, “Şimdi 200 bin kalıcı nüfus geldi buraya. Zaten 400 bin sığınmacı vardı. 
50 bin daha geldiğini çok rahat söyleyebilirim. Bu daha fazla da olabilir. 200 bin yeni nüfus geldi. Bunlar en asgari rakamlar. Bu kentin nüfusu 2,5 milyon, 2,7 milyon arasına kadar ulaşabilir. Bizim yıllardır beklediğimiz yatırımlar, havaalanını ayrı tutuyorum. Nüfus ayrı da kalsa artsa da zaten bitmek üzere olan bir yatırım ama toplu taşıma artık çok daha önemli hale geliyor” dedi. 

Kentin büyümesiyle birlikte yatırımların daha da önem kazandığına dikkat çeken Başkan Seçer, Mersin’in yatırımda öncelikli il kapsamına alınması gerektiğini belirterek, “Bizim istediğimiz belli. Altyapı yapacağız, yol yapacağız. Ben yapacağım, karayolları yapacak, öteki yapacak, DSİ yapacak. Kim yapacaksa yapacak. Özel bir statüyle burada yatırımda öncelikli il kapsamına alınacak. Bu kadar basit. Bana vereceği borcu İller Bankası artık verecek. Bana atılacak Metro imzası bir an önce atılacak. Bu kadar basit”dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder