Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşim Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşim Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in deprem bölgelerini ziyareti sebebiyle Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Şubat ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünzile Kuru başkanlığında gerçekleştirildi. 

Ülkenin 10 ilinde yaşanan felaket dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini sunan Başkan Vekili Kuru, “Acımız, üzüntümüz o kadar büyük ki günlerdir afet bölgesindekiler aç deyip yemek yemeye, onlar uykusuz deyip uyumaya adeta utanıyoruz. Hepimizin gözü kulağı haberlerde. Kurtarılan her bir can ile adeta biz de nefes alıyoruz” dedi.

Başkan Vekili Ünzile Kuru, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin afet illerinde yaptıkları çalışmalar hakkında detaylı bilgi vererek, “Depremin yaşandığı ilk saatlerinde itibaren afet bölgelerine 347 itfaiye ve destek personeli, 84 araç, 116 iş makinesi ve diğer ekipman desteği sağlandı. Kuru gıda, battaniye, çadır, çocuk bezi, mama ve benzeri insani tüketim materyallerinden oluşan muhtelif yardımlar ilk günden itibaren tüm afet bölgelerine sevk edildi” diye konuştu. 

Kuru, Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda yurtlar, konukevi, oteller, Yenişehir Kapalı Spor Salonu gibi mekanlarda vatandaşların konaklayabilmesi için uygun koşulların sağlandığını belirterek, “Teksin üzerinden tüm talep ve öneriler alınmakta, ilgili birimlere iletilmekte ve çözüm sağlanmaktadır” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda planladığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Kuru, konaklama alanlarının kapasitesi yükseltileceğini belirterek, “Bir hafta içerisinde ise Erdemli Hal Tesisi, CNR Fuar Alanı, Bilim Merkezi, Sendika Misafirhaneleri gibi yerlerin dönüştürülmesi, Tarsus Gençlik Kampı, Macit Özcan Spor Tesisleri’nin çadır kampına dönüştürülmesi ile birlikte yaklaşık 10 bin kişilik yatak sayısına erişilmesi hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder