Liseli Ve Üniversiteli Öğrencilerden Depremzedelere Simit

Liseli ve üniversiteli öğrenciler depremde zarar gören vatandaşlarımız için kolları sıvıyor, deprem bölgesine simit yapıyor.

Erdemli Belediyesi çalışmaları kapsamında depremde zarar gören vatandaşlarımız için yediden yetmişe herkes kolları sıvadı, bunlardan bir tanesi de liseli ve üniversiteli öğrencileri.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan depremde Türkiye tek yürek oluyor, depremzedelerin imdadına yetişiyor. Bunların en güzel örneklerinden bir tanesi de liseli ve üniversiteli öğrencilerin simit yapması.

Öğrenciler Erdemli Belediyesi’nin yürüttüğü çalışma kapsamında günlük 5 bin simit üretiyor.

İlk günden beri depremzedeler için yardıma koştuklarını ifade eden Erdemli Belediyesi Gıda Mühendisi Kamil Boran, “ Erdemli genelinde belediye başkanımızın başlattığı seferberlikle beraber deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza, üniversiteli ve liseli öğrencilerimizle beraber simit üretimi yapıp gönderiyoruz” diye konuştu.

Yürütülen kampanyadan ise esnaflar mutlu. Depremde zarar görenler için özellikle öğrencilerin verdiği desteklerden dolayı mutluluğunu ifade eden esnaf Kamil Kurt, “ Esnafı, işçisi, tüccarı, gençlerimiz, liselilerimiz, üniversitelilerimiz aklınıza gelmeyecek herkes bizim bu başlattığımız bu simit yapma kampanyasını duyunca, her yerden Türkiye’nin her yerinden bize yardım talepleri geldi, biz de yardım edelim dediler. Çok küçük olarak başladığımız bu rakamları çok büyük rakamlara, elli binlere, altmış binlere taşıdık Allah’ın izniyle. Tabi ki herkes gibi bizim de yüreğimiz yanıyor, amacımız oraya bir nebze de olsun karınca, kararınca bir yardımda bulunmak” diye konuştu.

Depremzedelere faydalı oldukları için mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Yaşar Tolga, “ Biz öğrenciyiz, enkaz bölgesindeki kardeşlerimiz için simit yapıyoruz” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla beraber depremzedeler için bir şeyler yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Seda Dertlioğlu, “ Türkiye olarak hepimiz üzgünüz biz de arkadaşlarımızla beraber burada simit yapıyoruz, elimizden ne gelirse” diye konuştu.

Evde boş durmaktansa depremzedelere bir şeyler yapmak gerektiğini ifade eden öğrenci Cemil Yıldırım, “ Depremde birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok vatandaşımız ailesini kaybetti. Orda olan ailesini çıkarılmasını, sağ salim çıkmasını bekleyen kardeşlerimiz var. Fakat orda ne yiyecek, içecek gıda var. Biz buradan hiçbir şey yardım edemiyoruz onlara, gidemiyoruz. Oralara gitmek yasak olduğu için. Evde boş boş da duramıyoruz, bir şeyler yapmak istiyorduk, burada simit yapıldığını öğrendik. Elimizden geldiğince sabahtan akşama kadar yardım ediyoruz burada o yüzden buradayım” diye konuştu.

Simit yapıldığını duyar duymaz yardım etmek için geldiğini ifade eden tıp öğrencisi Habibe Aydoğmuş, “ Burada simit yapıyoruz depremzedelere göndermek için. Ben kuzenimden duydum burada simit yapıldığını, arkadaşlarıma da söyledim. Evde rahat hissetmedik açıkçası hiç birimiz” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin çalışmaları Erdemli Belediyesi Turizm Karşılama Merkezi üzerinden devam ettiriliyor.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder