İlmek İlmek Sevgi Örüyorlar

2014 yılından bu yana Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde üçlü protokolle faaliyetlerini yürüten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'El Sanatları Kursu' ve 'Atölye Çalışması' ile her fırsatta dikiş-nakış ve örgü örmenin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekti.


Dikiş-nakış ile ilgilenen ve örgü ören insanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar dikiş-nakış yapmanın ve örgü örmenin psikolojik açıdan rahatlama, stresten arınma, başarı duygusu kazanma, gruba uyum sağlama, mutluluğun artması, endişenin ve kaygı bozukluğunun azalması, özgüven artışı, hafızanın güçlenmesi, konsantrasyonun artması, kronik uyku bozukluğu sendromunun tedavisi gibi geniş çapta psikolojik fayda sağladığını göstermektedir. Ayrıca yapılan araştırmalarda dikiş-nakış yapmanın ve örgü örmenin bilişsel olarak çaba gerektiren yeni becerilerin oluşturulmasına fayda sağladığı gözlemlenmiştir.

Dikiş-nakış yaparken ve örgü örerken kullanılan iplerdeki renklerin yaydığı enerjinin fizyolojik ve psikolojik dengeyi sağlayarak 'Renk Terapisi' yaptığını belirten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin insanlar üzerinde oluşturduğu psikolojik ve psikosomatik etkilerine karşı dur durak demeden çalışmalar yapıyor. 


Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'İlmek İlmek Sevgi Örüyoruz' etkinliği kapsamında hayırseverlerin bağışladığı örgü ipleri Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu ve gönüllüler tarafından evlerde ve Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde depremzedelerin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yaşanılan felaketin ilk gününden bu yana örülüyor. El emeği göz nuru ile üretilen ürünler Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından gerekli çalışmaların ardından depremzedelere milli seferberlik ruhuyla bağışlanıyor. Ayrıca, büyük bir özveriyle ve sevgiyle üretilen ve hazırlanan ürünler Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Üyesi doktorlar tarafından muayene edilen depremzedelere ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda sessiz-sedasız, incitmeden sevgiyle hediye ediliyor.


Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde her hafta Salı günü, saat 13.00'de düzenlediği 'İlmek ilmek Sevgi Örüyoruz' etkinliğine herkesi davet eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu yüzyılın felaketi depremlerin ardından yaşanılan tüm sıkıntıları birlik, beraberlik ve dayanışma içinde, umut ederek, sevgiyle aşacağız dedi. 

Haber: Emine KUREN

0 Yorumlar

Yorum Gönder