Depremzedeleri Liman’da Ve Meşot’ta Büyükşehir Ekipleri Karşılıyor

Depremzedeleri Liman’da Ve Meşot’ta Büyükşehir Ekipleri Karşılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, depremin 4. gününde de acil ihtiyaç malzemelerini göndermeye devam ediyor. 

Macit Özcan Spor Tesisi’nde kurulan Kriz Masası’nda durum ve ihtiyaç analizi yapan Büyükşehir Belediyesi bürokratları, deprem bölgesi ile irtibat halinde olarak, sahadaki ekiplerin ve gönderilecek malzemelerin koordinasyonunu yapıyor.

Büyükşehir’in ambulansları yaralı depremzedeleri hastaneye taşıyor

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve Hatay’da da yıkıcı etkiler yaratan depremde yaralanan vatandaşlar gemiyle Mersin’e getiriliyor. Hatay’da bazı hastanelerin depremden zarar görmesi ve hizmet verememesi üzerine İskenderun Limanı’ndan alınan yaralılar Mersin Limanı’na getiriliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi de Hatay’dan gelen yaralı depremzedeleri hastanelere sevk etmek için limanda hazır bekliyor.

Ambulans ve sağlık ekiplerinin bir kısmını deprem bölgesine gönderen Büyükşehir Belediyesi, ambulanslarının bir kısmını da Hatay’dan gelen yaralıları taşımak üzere görevlendirdi. 8 ambulans ile limanda bekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık ekipleri, yaralıları en hızlı şekilde hastanelere sevk ediyor.

İhtiyaç malzemeleri kategorize edilerek bölgeye gönderiliyor

Büyükşehir, tüm birimleri ile  hem vatandaşlardan gelen hem de kendi bünyesinde hazırladığı ihtiyaç malzemelerini kategorize ederek organize bir şekilde depremzedelere ulaştırıyor. Macit Özcan Spor Tesisleri ve Aşhane’de kadın, erkek, bebek ve çocuk şeklinde; kıyafet, gıda ve hijyen malzemesi gibi türüne göre paketlenen koliler bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıkıyor.

Kolilerde yetişkin kadın ve erkek elbisesi, bebek bisküvisi, bebek maması, süt, meyveli süt, biberon, bebek c vitamini maması, ıslak mendil, bebek bezi, paketli gıdalar, konserve gıdalar ve su yer alıyor. Ayrıca MESKİ Genel Müdürlüğü de deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 2 tır su gönderdi.

4. günde 59 bin ekmek gönderildi

Üretilen tüm ekmeklerin tamamının deprem bölgesine gönderme kararı alan Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen somun ve roll olmak üzere toplam 59 bin ekmek bugün de Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan, Adıyaman’da Besni ve Gölbaşı, Hatay’da Defne, Samandağ, Merkez, İskenderun, Arsuz ve Yayladağ ilçelerine gönderildi.

Depremzedeleri MEŞOT’ta Büyükşehir ekipleri karşılıyor

Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden Mersin’e otobüsle gelen depremzedeleri de MEŞOT’ta oluşturduğu‘ Karşılama Alanı’nda bekliyor. İlk olarak sıcak çorba ikramında bulunan ekipler, gidecekleri yer veya konaklama konusunda ihtiyaçlarına göre depremzedelere yardımcı oluyor.

Mersin’de deprem korkusuyla evlerine giremeyen vatandaşlar için kentin farklı noktalarında sıcak çorba dağıtımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, talep doğrultusunda yaralı depremzede yakınlarını hastane önlerinde bekleyen vatandaşlar için de çorba ikramında bulunuyor.

 

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder