Başkan Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Konuk Etti

Başkan Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Konuk Etti
Mersin Haber -  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Mersin’de konuk etti.

Başkan Vahap Seçer ve Başkan Ekrem İmamoğlu, Mersin Büyükşehir’in Yenişehir Fuar Alanı’nda oluşturduğu Geçici Barınma Alanı’nı ziyaret ederek depremzedelere ‘geçmiş olsun’ dileklerini ilettiler.

İki Başkan, gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, Büyükşehir Belediyeleri olarak yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaştılar.

Başkan Seçer, kentin yoğun olarak aldığı göçün ardından yaşanabilecek sorunlara dikkat çekerken, altyapı ve sağlık alanlarının yanı sıra kış aylarının kurak geçmesi nedeniyle içme suyu konusunda da problemler oluşabileceğinin altını çizdi.

Başkan Seçer Mersin’e gerçekleşen yoğun göçün kentte konut sıkıntısı yaratabileceğine vurgu yaparak “Başta TOKİ olmak üzere bu konuda herkes, ivedilikle, vakit kaybetmeden biz de dahil çalışmaları başlatmak zorundayız” dedi.

Başkan İmamoğlu ise yoğun göç alan şehirlerin merkezi yönetim tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek “Artan nüfusa göre ilave bir bütçeyle katkı sunulması ve bu bütçenin de özellikle bu şehirlerde misafir edilen insanlarımıza, vatandaşlarımıza harcanması kaydıyla onların desteklenmesi şarttır” diye konuştu.



0 Yorumlar

Yorum Gönder