Başkan Seçer, Depremin Yaşandığı 10 İlin Yöre Dernek Başkanlarıyla Buluştu

Başkan Seçer, Depremin Yaşandığı 10 İlin Yöre Dernek Başkanlarıyla Buluştu
Mersin Haber - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem sonrası bölgede ve kentte yapılan çalışmalara dair STK’lar ile bir araya gelmeye devam ediyor. 

Seçer son olarak depremin yaşandığı 10 ilin Mersin’deki yöre dernek, vakıf başkanları ve STK temsilcileriyle buluştu.

Depremin yaşandığı 10 ildeki yurttaşların hepsinin Mersin’de akrabalık bağları olduğuna dikkat çeken Seçer, kentteki hemşehri dernekleri ile bir araya gelmenin önemli olduğunu vurguladı. Seçer, “Amacımız, o bölgelerle iletişimi olan, köklerinizle ilişkisi olan sizlerin, bize aktaracakları, bizim bilmediklerimizi tamamlamanız” diye konuştu. Başkan Seçer, sivil toplum kuruluşlarının kent yönetiminde önemli bir rol oynadığını belirterek, “Sizlerin Mersin’e,  hemşehrilerinize katkısı, desteği ve bir arada durmamız çok önemli” dedi.

Deprem sonrası Mersin’e yaklaşık 65-70 bin ailenin geldiğini ifade eden Başkan Seçer “40 bini çok rahat kalır. Siz biliyorsunuz buranın nasıl bir anlayışa sahip olduğunu. Burada insanlar kendini yalnız hissetmiyor” dedi.

Hemşehri dernek, vakıf ve STK’lar da, geçtiğimiz günlerde Başkan Seçer’in çağrısıyla gerçekleştirilen buluşmalara katılım gösteren iş dünyası STK’ları, dernek ve meslek odaları gibi, yaşanan depremlerden Mersin’in büyük ölçüde etkilendiğini ifade ederek, bu doğrultuda Mersin’in özel destek kapsamına alınması gerektiğini vurguladılar.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder