Tarsus’ta Görme Engelliler gibi Beyaz Bastonla yürüdüler


 TARSUS-HABER- Tarsus’ta Görme Engelliler Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle bir etkinlik yaptı. Bu kapsamda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla 7-14 Ocak tarihleri arası “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası” olarak anılıyor. Tarsus’ta da hafta nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirildi.

Yarenlik alanında PTT önünde toplanan görme engellileri burada Tarsus Belediye başkan yardımcısı Aydın Polat, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar  Limited müdürü Ali Uyan, Tarsus-Çamlıyayla koordinatörü Soner Yetkin, İyi parti ilçe başkanı Burak Özdil, çeşitli daire müdür ve amirleri, TSD başkanı Ali Çelik, Engelliler Platformu başkanı Dursun Arslan ve  çeşitli engelli dernek üyeleri yalnız bırakmadı. Burada bir konuşma yapan  Tarsus Görme Engelliler Derneği başkanı Fikri Topuz, “7 Ocak'tan itibaren bir hafta Beyaz Baston Görme Engelliler gününü kutlamaktayız. Bizde bugün hafta nedeniyle bugün bir farkındalık etkinliği düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayan  protokol mensuplarına ve vatandaşlarımıza, üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra etkinliğe katılanlar Yarenlik alanında gözlerine siyah bant takarak baston yardımı ile yürüyüş yaptılar. Etkinliğin devamında ise Kültür Park içinde Görme engelliler  müzik ziyafeti sundu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder