Tarsus Yeryüzü Pazarı Türkiye'deki 4'üncüsü için model oldu

Tarsus Yeryüzü Pazarı Türkiye'deki 4'üncüsü için model oldu
Türkiye’nin 3’üncü, dünyanın 70’inci pazarı olarak kurulan Tarsus Yeryüzü Pazarı Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulacak yeryüzü pazarı için model oldu. Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı Muğla heyetini konuk etti.

Slow Food Tarsus önderliğinde Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Ziraat Odası işbirliği ile kurulan Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı diğer kurulacak pazarlara da model olmaya başladı. Bu kapsamda Muğla’dan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk ile Slow Food Menteşe üyelerinden oluşan Muğla Heyeti, Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarında incelemelerde bulundu.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı ve Tarsus Yeryüzü Pazarı Derneği Başkanı Yasmina Lokmanoğlu tarafından ağırlanan Muğla Heyeti, Tarsus Yeryüzü Pazarı ziyareti  kapsamında, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası’na da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Ziyareti değerlendiren MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Karakuş, “Hızlı ve ayakta yemek yeme alışkanlığına karşı iyi, temiz ve adil gıda sloganıyla bilinen, yavaş yemek yemeyi teşvik eden Slow Food hareketi kapsamında Tarsus’ta düzenlenen yeryüzü pazarı etkinliğine katıldık. Muğla Slow Food öncülüğünde, Menteşe Belediyemizin ve Ticaret Borsamızın da destekleri ile bu pazarın 4’üncüsünü Menteşe’de Saburhane çarşısında yapmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda yerinde incelemek amacıyla geldiğimiz Tarsus’ta bir takım görüşmeler gerçekleştirdik. Tarsus Slow Food Lideri Yasmina Lokmanoğlu ve ekibi başta olmak üzere, Tarsus Belediye Başkanına, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odasına işbirlikleri ve nazik ev sahiplikleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Menteşe Yeryüzü Pazarını hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlatacağız. Menteşe bölgesine ziyaretçi çekmek ve ekonomik hareketlilik sağlaması anlamında güzel bir etkinlik olacak.”dedi.

Tarsus TSO Başkanı Koçak da ‘’Yeryüzü Pazarını Tarsus’u hem ulusal hem de uluslararası alanda tanıtabileceğimiz ciddi bir organizasyon olarak görüyoruz. Zaten kentimiz tarih, kültür, inanç ve gastronomi turizmi alanında önemli değerlere sahip. Dolayısıyla kentimize ve bölgemize özgü değerleri, zenginlikleri ve yerel güzelliklerimizi bu pazar aracılığıyla da tanıtıma şansı elde edebiliyoruz. Pazar çok da güzel ve renkli görüntülere sahne oluyor. Kentimizdeki kurumlarla işbirliğinin de güzel bir örneği. Tarsus Yeryüzü Pazarı sayesinde kentimize ticari ve sosyal anlamda canlılık geliyor. Tarsus Yeryüzü Pazarımız ayda 2 kez pazar günleri tüketicilerle buluşmaya devam edecek.’’diye konuşu.

Muğla Heyeti Slow Food Tarsus Yeryüzü Pazarı’ndaki incelemelerinin ardından Tarsus’un tarihi noktalarını da ziyaret etti.




0 Yorumlar

Yorum Gönder