Tarsus Ticaret Borsası’nın Canlı Hayvan Pazarı İçin Çalışmaları Devam Ediyor


Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, Canlı Hayvan Pazarı Projesi ile ilgili projeleri için yer tahsisi çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

 Canlı Hayvan Pazarı’nın bölge için bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer “Borsa olarak uzun yıllardır daha hijyenik ve sağlık koşulları modernize edilmiş Hayvan Pazarı projesi ile Tarsus’un önemli bir ihtiyacına çözüm olmaya çalışmaktayız. Özellikle küçükbaş popülasyonunda Türkiye’de en çok hayvanın üretildiği ve tüketildiği bir bölgeyiz. Bunun yanında Mersin, Tarsus, Adana ve iç bölgelerin tamamının merkezi olan Tarsus’ta böyle bir pazarın olması bize hem dış bölge insanının taşınması, buradaki canlı hayvan ve et ticaretinin gelişmesi ve süreklilik açısından ekonomik cazibe kazandıracaktır.” dedi.

 Canlı Hayvan Pazarı’nın bu bölge için geç kalınmış bir proje olduğunu belirten Başkan Seçer “Bu bölgede yetiştirilen hayvanların büyük bir bölümü başka şehirlerde pazarlanıyor. Hem üretim hem pazarlama hem de tüketim anlamında Tarsus bir merkez olması açısından bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. 

Bununla ilgili olarak Tarsus Ticaret Borsası’nın önemli adımları var, girişimleri var. Projeyle ilgili Tarsus Ticaret Borsası dışında birkaç kurumun desteğiyle de büyük bir alan teşkil ederek, bunun içerisine hem Canlı Hayvan Pazarı, hayvan konuk evleri, entegresi, kombinesi böyle daha uzun soluklu ve kazanç sağlayan, bölgeye, kurumlara ve esnaflara bir yapı haline getirmek için girişimlerde bulunuyoruz. 

Ben inanıyorum ki, bu girişimlerimiz çok bir zamanda meyvesini verecek ve Canlı Hayvan Pazarı’nı bu bölgeye kazandıracağız” ifadesini kullandı.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder