Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi

Tarım İşçilerinin Yeni Ücreti Belirlendi
 Tarımda İşverenler adına Tarsus Ticaret Borsası Meclis Üyesi, TOBB Delegesi Ramazan Bozdağ ile Tüm Elciler adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Dernek Başkanı Cumali Erbay arasında imzalanan protokol kapsamında tarım İşçilerinin Yeni Ücreti belirlendi. Dernek yönetimini temsilen Dernek Başkanı Cumali Erbay ile Derviş Erol’da imza protokolünde bulundu.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 1 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete de yayınlanan yeni asgari ücrete göre yeniden düzenlenen tarımda çalışanların ücreti 1 OCAK’tan  geçerli olmak üzere 334,00 TL olarak yeniden belirlendi.

Düzenlenen protokolde en dikkat çeken hususlar;

Çocuk işçi kesinlikle çalıştırılmayacağı, işçileri taşıyan servislerin; taşıdıkları işçilerin Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği ‘ne kayıtlı olduklarına dair bir belgeyi servis aracının ön camına görünür şekilde bulundurma zorunda olmaları ve pırasa çekici ücretlerinin (367,00 TL) yeniden belirlenmesi ile karşılıklı yükümlülükler çerçevesinde  alınması gereken tedbirler oldu.

Yapılan görüşme neticesinde alınan kararın tüm işverenlere ve tarımda çalışanlara hayırlı olmasını dileriz.

0 Yorumlar

Yorum Gönder