Geleneksel İhracatı, E-İhracat ile Destekleyeceğiz

Geleneksel İhracatı, E-İhracat ile Destekleyeceğiz
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, dünya ekonomisi ve rekabetin artık çok daha hızlı bir şekilde değiştiğini ve bu hıza ayak uydurmanın ise en doğru yolunun teknolojiyi etkin şekilde kullanmak olduğunu söyledi.

2023 yılında da ihracatın ve e-ticaretin gelişmesine Tarsus Ticaret Borsası olarak desteklerinin devam edeceğini belirten Meclis Başkanı Murat Kaya, “Sizlerin de yakından takip ettiğiniz üzere artık gelişen dünyada her şey bir telefonun içerisinde, dünya bir telefonun içerisinde. Burada ağırlıklı noktamız e-ticaret ve e-ihracat olmalıdır” dedi.

E-Ticaret’in kendiliğinden yaygınlaştığının altını çizen Murat Kaya “Burada önemli olan e-ihracat noktasında neler yapabilir. Tarsus Ticaret Borsası olarak e-ihracat bizim hedeflerimizden biri olacaktır. 2020 yılında dünya çapında perakende e-ticaret satışlarının 4.206 trilyon dolar, 2021 yılında 4.927 trilyon dolar, 2022 yılında 5.695 trilyon dolar ve 2023’te 6.542 trilyon dolar olacağı öngörülmektedir. Üyelerimize e-ihracatı, tam anlamıyla anlatıp yaygınlaştırarak ihracat kapasitesini bölgemizin artırmak, üreticinin malını daha değerli hale getirmek ihracat yapan firmalarımızın ihracatının ikiye üçe katlanmasını sağlamak ve bununla ilgili altyapı çalışmalarını yapmak asli görevimiz olacaktır. ” ifadesini kullandı.

Dünyada yaklaşık 3,5 milyar sosyal medya kullanıcısı olduğuna da değinen Meclis Başkanı Murat Kaya, “3,5 milyar sosyal medya kullanıcısının, yaklaşık 2,8 milyar online alışveriş yapmakta ve  sınır ötesi e-ticareti avantajlı bulmaktadır. Sayın TOBB Başkanımızı Hisacıklıoğlu’nun da belirttiği üzere İhracat yapan müteşebbis sayımız 110 bini geçti. Dünya ticaretinden aldığımız payı ilk defa yüzde 1’in üzerine çıkardık. Bu payın içinde e-ihracatı arttırmak içinde elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz, Geleneksel İhracatı, E-İhracat ile Destekleyeceğiz” dedi.

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder