CHP İlçe Başkanı Varal: Zamlar Halkımızın Belini Bükmeye Devam Ediyor


CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, AKP iktidarının her seçim dönemi öncesinde yaptığı ‘vatandaşa şirin gözükme oyununu’ yeniden uygulamaya çalıştığını söyleyerek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik sıkıntısını yaratan AKP, halkı açlığa, yoksulluğa sürüklüyor. Bir taraftan emeklinin, asgari ücretlinin, memurun maaşlarını yükselttim diye caka satarken, bir taraftan da ardı arkası kesilmeyen zamlara devam ediyor” dedi.

Asgari ücrette sürekli artış olmasına rağmen, alım gücünün azalmasının emekçi kesimi sıkıntıya sürüklediğini belirten Başkan Ozan Varal, “2022 yılının Ocak ayında asgari ücret net 4.253,4 TL belirlenmişti. Fakat ard arda gelen zamlar, ekonomi politikasındaki yanlışlıklar her ne kadar AKP hükümetini Temmuz ayında ara zam yapma mecburiyetinde bırakmış olsa da bu da fayda sağlamamıştır. Temmuz ayında yapılan 5.500 TL asgari ücret tutarı da hemen erimeye başlamıştır.

İçinde bulunduğumuz Ocak ayıdan itibaren geçerli olmak üzere asgari ücret tutarı net 8.500 TL olarak belirlenmesine rağmen, zamlı maaşlar vatandaşlarımızın cebine girmeden buhar olmaya başlamıştır.

Temel gıda ürünleri olan et, süt, makarna, yağ, çay, şeker, ekmek, kuru bakliyat vb. gibi ürünlerin fiyatlarının 1 Ocak 2022 ile 1 Ocak 2023 tarihleri arasında ki bir yıllık süreçte 2.5 ile 3 kat, hatta bazı ürünlerde 4 kat arttığına üzülerek şahit olduk” diye konuştu.

“Enflasyonun yüzde 100 olduğu bir dönemde memura ve emekliye görülen yüzde 30’luk maaş artışı, iktidarın içine düştüğü zafiyetin açık göstergesi” ifadelerini kullanan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Zamsız gün yok. Halkın dayanacak gücü kalmadı. Son yılların en kurak kışının yaşandığı bir dönemde, zam yağmurları vatandaşa layık görülüyor. Kış yağmurlarının yerini zam yağmurları aldı!..

Üretim ekonomisinden vazgeçerek ithalata yönelen, özelleştirme adı altında ülkenin lokomotif kurumlarını sermayeye peşkeş çeken, ileri teknoloji yatırımları yerine betonla göz boyamaya çalışan AKP’nin, 20 yıllık iktidarı sonunda insanlarımıza yaşattığı gerçek, açlık ve sefalet düzeni olmuştur. Saraylarda oturanlar, TÜİK’in yutturmaca rakamlarıyla insanlarımızın karnının doyduğunu sanmaktadırlar!

Trafik cezalarına, yurtdışından getirilen telefonların IMEI kayıt harcına, ehliyet ve pasaport harçlarına, vergiler, okul ücretlerine gelen zamlar ile yeni yıla ‘merhaba’ derken gelen zamlar bunlarla kalmadı. Yeni yılın ilk gününden bugüne temel gıda ürünlerinden alkol ve tütün ürünlerine, ev tüpünden temizlik ürünlerine bir çok üründe zamlar gelmeye devam ediyor” dedi.

Millet İttifakının, onurlu bir çalışma örneği sergileyerek fedakarca ülkenin geleceğini inşa etmek için çaba harcadığını kaydeden Başkan Varal, “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında halk iktidar olacaktır. Halk, hakkı olanı alacaktır. Bugün partimize mensup Belediyelerin sergilediği, hakça, eşit, ayırmadan ayırt etmeden yönetim anlayışı, Milletin iktidarında doğudan batıya, kuzeyden güneye yurdun her noktasında yerine getirilecektir” şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder