Tarsuslu ihracatçıların hedefinde Amerika var

Tarsuslu ihracatçıların hedefinde Amerika var
 TOBB'un ABD'nin Chicago kentinde kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi, Tarsus Ticaret Borsası’nda  düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ABD'nin Chicago kentinde kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi'ni tanıtmak için Tarsus’a gelen TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, "Şu an Amerika'daki büyük ithalatçılar yeni pazarlar ve yeni arayışlar içindeler ve yeni ülkelerle yapmak istiyorlar. Çin'den kurtulmak istiyorlar. Pandemi döneminde Türk firmaları Amerika'ya çıkartma yaptı ve çok da başarılı oldular." Dedi. 

 

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle kurulan ticaret merkezlerinin önemli işlev üstlendiğini toplantının açılışında belirten Borsa Genel Sekreteri Hasan Şanlı, “ABD dünyanın en büyük ithalatçısı, Şikago ise imalat sanayisinin merkezi konumundadır. Ülkemiz Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı yeni bir ekonomi modelinin içerisinde. Tarsus Ticaret Borsası olarak bizlerde sürecin en başından beri inandığımız ve inanarak destek olduğumuz bu modelin içerisinde en önemli parametre olan ihracatımızı destekleyecek faaliyetlerin tamamında sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Küresel ekonominin geldiği noktada rekabet edebilmek, varlığımızı sürdürmek artık sadece iç pazarla mümkün değil. Bu gerçeği Tarsus Ticaret Borsası olarak uzun yıllardır farkındayız. Ve bu farkındalığımızı yürütmekte olduğumuz 2 URGE projesi ile üyelerimizi gerçekten güçlü birer ihracatçı yapmış durumdadır. Bu konuda dış ticaret uzmanımız Pınar hanıma da teşekkür ederim.” dedi. 

 

Gerçekleştirilen toplantıda TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Chicago Ticaret Merkezi hakkında bir sunum yaptı. 

 

Ciritoğlu, " Burada bizim 4 ana hedefimiz bulunmakta. " 

 

Ciritoğlu, Türk Ticaret Merkezi- Chicago ile Türkiye'deki firmalara, ABD'de şirket kurulmasından satış sonrası hizmetlere kadar her alanda hizmet sunduklarını belirterek, "Üye firmalarımıza Amerika'da şirketini kuruyoruz, banka hesabınızı açıyoruz, elemanını veriyoruz ve malınızı satana kadar yanında oluyoruz. Biz bu felsefe ile hizmet veriyoruz. Pazarda şirketlerimizin başarılı olabilmeleri için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Burada bizim 4 ana hedefimiz bulunmakta. Firmalara tedarik zinciri oluşturmak, yeni satış kanalları oluşturmak, firmalarımızı ortak girişim ve teknolojik ortaklıkta yalnız bırakmamak ve doğrudan yatırımlarında yanlarında olmak üzere yola çıktık.  

 

"Şirketlerimizin başarısı için çalışıyoruz" 

 

Türk firmalarımız çok avantajlılar. Şunu da belirtmek isterim; şöyle bir avantajı da var Türkiye’nin Amerika’da Türk malına karşı bir olgu yok ne negatif ne de pozitif. Bu da çok büyük bir avantaj. Türk malı gerçekten Çin malına göre oldukça kaliteli ve rağbet görüyor. 

Merkezimiz, belirlenen sektörlerdeki Türk şirketlerine satış, pazarlama, dağıtım ve satış sonrası hizmetler alanında hizmet verecek, Türkiye ürünlerinin ABD pazarına girişini ve pazarda tutunmasını kolaylaştıracak her türlü hizmet sunulacak.” 

 

Ciritoğlu, toplantıda TOBB ile Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı destekleri de ayrı ayrı satır başları ile açıkladı. 

Çok sayıda firma temsilcisinin takip ettiği toplantı soru-cevap bölümünün ardından son buldu. 






0 Yorumlar

Yorum Gönder