Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper’den, Tarsus Ticaret Borsasına hayırlı olsun ziyareti

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper’den, Tarsus Ticaret Borsasına hayırlı olsun ziyareti

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Seçer’e hayırlı olsun ziyaretinde, Müze Müdürü Doğukan Alper’e  Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Seçer, “Modern sistemler ile cazibesi artırılan, Tarsus Müzesinin Tarsus’umuza kazandırılması bizleri çok mutlu etti. Yeni Tarsus Müzemizin kentin tanıtımı ve turizmine büyük katkısının olacağını düşünüyor, tekrardan hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret edenleri kendisine hayran bırakan, Yeni Tarsus Müzesi hakkında fikir alış verişinde bulunulan ziyarette Müze Müdürü Alper, “Öncelikle yeni görevinizde başarılar dilerim. Müzemiz, teşhir ve tanzim çalışmalarında çağdaş müzecilik anlayışına yakışacak, görsel ve işitsel sistemler ile desteklenen, görerek, hissederek, öğrenerek gerçekleşecek bir kültür ve tarih yolculuğu için Yeni Tarsus Müzemize ziyaretçilerimizi bekliyor.” dedi.

Doç. Dr. Deniz Kaplan, tarihinde önemli bir başkent olan Tarsus’un tarihini gelecek kuşaklara en iyi şekilde anlatmak, kültürel değerlerinin korunmasını sağlamak için yaptığı çalışmalardan bahsederek STK’ların vereceği desteğin önemli olduğunu belirterek Seçer’e yeni görevinde başarılar diledi.

Deniz Kaplan,  özellikle Tarsus’un dağlık coğrafyasının kültürel mirasını ortaya çıkaran, bununla beraber antik Tarsus’un kent merkezi ile ilgili hususların aydınlatılmasına olanak sağlayan araştırmaları ile tanınmaktadır.

Ziyaretin sonunda Kaplan, Tarsus Araştırmaları 1 ve Tarsus Araştırmaları 2 “Keşbükü Buluntuları” isimli kitaplarını Seçer’e hediye etti.

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder