Semih Özsu: 5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun

Semih Özsu: 5 Aralık Kadın Hakları Günü Kutlu Olsun

TARSUS-HABER- TADER başkanı Semih Özsu ‘’5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı tanınmasının 88. Yıl dönümüdür. Kutlu olsun.

Batılı birçok ülkede, kadınlar bu hakları İkinci Dünya Savaşı sonrasında elde etmişken, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde alınan kararla kadınlarımızın, 1934 yılında Seçme ve Seçilme Hakkına sahip olması, toplumumuzda kadınlarımıza verilen değerin en güzel göstergesi olmuştur.
Kadının toplum hayatındaki yeri ve statüsünde oldukça büyük bir değişim yaratan Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı; bugün kadınlarımızın, hayatın birçok alanında oldukça başarılı işlere imza atmalarının da yolunu açmıştır.
Kadınlarımızın, toplumun her alanında daha etkin görevler alarak, söz sahibi olması durumunda, uzlaşının, hoşgörünün, paylaşımın artması noktasında en etkin rolü üstleneceğinden eminim.
Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 88. yıl dönümünü kutluyor, Kadınlarımıza çalışma hayatında başarılar diliyor, saygıyla selamlıyorum.''

0 Yorumlar

Yorum Gönder