Mersin’de DEAŞ’a Şafak Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltına Alındı

Mersin'de yılbaşında eylem hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 9 şüpheli yakalandı.  2 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile finans kaynaklarının tespit edilmesine yönelik çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda örgütün yılbaşında eylem hazırlığı içerisinde olduğu ve mali yapılanmasında faaliyet yürüten 11 şahıs belirlendi.

DEAŞ terör örgütü içerisinde sözde istihbarat, lojistik ve mali yapılanma içerisinde sorumlu düzeyde bulunan, çatışma bölgelerinde silahlı olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen ve aslen Fransız uyruklu S.A.’nın sahte kimlik ile Mersin’de  gizlendiği belirlendi.

Şüphelilerin yakalanması için ekipler,  belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde 9 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller ve ruhsatsız  tabanca ele geçirildi. 2 firari şüphelinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder