CHP Tarsus İlçe Örgütünden 3 Aralık Etkinliği

TARSUS-HABER- CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde anlamlı bir davranışa imza attı.

Tekerlekli sandalyeli özel gereksinimli yurttaşlar ile birlikte tekerlekli sandalyeye oturan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları durumları bizzat yaşadı.

 

CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu, Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, Tarsus Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik, Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli, partili yöneticiler ve dernek üyelerinin katılım gösterdiği tekerlekli sandalye ile farkındalık yürüyüşü Yarenlik Alanı PTT önünden başladı.

 

Yarenlik Alanı’nı turlayan grup, ardından Kültür Park ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilenen ve engelli bireylerin de kullanabileceği duruma getirilen Atatürk Gençlik Parkı’nı da ziyaret etti.

 

CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, yürüyüş esnasında yaptığı değerlendirmede, “Kısa mesafede yürüyüş yapıp gözlemlediğimiz kadarıyla toplumda engellilerin hakları konusunda, engellilerin kendilerini iyi hissetmeleri hususunda daha fazla farkındalık yaratmamız gerekiyor. Yarenlik Alanı’nın yeni düzenlenmesiyle Büyükşehir Belediyemiz, gerçekten alanın engelli bireylerimiz tarafından daha rahat kullanabilir bir düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Ancak toplumumuzun tüm kesimlerinin engelli hakları ve istekleri konusunda bilinçlenmesi gerektiğine inanıyorum. Özellikle bu konuda içinde bulunduğumuz Yarenlik Alanı esnaflarımıza da önemli görevler düşmekte. Bugün biz farkındalık yaratmaya çalıştık. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Birgün zor şartlarla karşı karşıya gelebiliriz. Bunları düşünerek hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

Atatürk Gençlik Parkı’nın da özel gereksinimli bireylerinde rahat kullanabileceği bir duruma getirdiğinin altını çizen Başkan Varal, “Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz farkındalık yürüyüşümüzün amacı Türkiye’nin güzel geleceğinde en önemli söz hakkı olduğuna inandığımız engelli bireylerin, kendini öteki ve yalnız hisseden bireylerin aslında bu ülkenin en özel değerleri arasında yer aldığının bilinmesine destek olmaktır. Engelliler merhamet değil, adalet ve haklarının verilmesini , mutlu , huzurlu yaşamak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Varal, CHP tarafından “Engellilerin İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” konu başlığı ile İstanbul’da geçtiğimiz günlerde çalıştay düzenlendiğini de hatırlattı.

 

Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi 2. Başkanı Zehra Eroğlu da, engelli yurttaşların sosyal hayat içerisinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çekerek, “Tarsus halkının engelli yurttaşlara karşı biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Özellikle rampalar konusunda sorunlar yaşıyoruz. Esnafların ve özellikle Yarenlik Alanı’nda yer alan esnafların biz engelliler için daha duyarlı olmalarını istiyoruz. İşyerini engelsiz hale getiren ve engellileri de düşünen esnaflarımız olmalı. Tarsus, biz engelliler için gittikçe güzelleşiyor ama tabi ki eksikler var” şeklinde konuştu.

 

Tarsus Sakatlar Derneği üyelerinden Hüseyin Aslan da, Atatürk Gençlik Parkı’nı oldukça beğendiğini vurgulayarak, “Park biz engellilerin rahatlıkla gidip-gelebileceği duruma gelmiş; güzel olmuş. Teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Ozan Varal ve farkındalık yürüyüşüne katılan grup, Tarsus Kültür Park içerisinde bulunan Görme Engelliler Derneği, Sakatlar Derneği ve Büyükşehir Emekli Evi sakinlerini de ziyaret ederek, bir süre sohbet ettiler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder