Başkan Bozdoğan, “Çalışmalarımız Ne Kadar Engellenirse Engellensin, Tarsus İçin Üretmeyi Sürdüreceğiz”

Başkan Bozdoğan, “Çalışmalarımız Ne Kadar Engellenirse Engellensin, Tarsus İçin Üretmeyi Sürdüreceğiz”
 
Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yer alan Tarsus Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı bütçe denkleşmesi için arsa payı karşılığında yapılacak inşaat sözleşmesini içeren gündem maddesinin MHP, CHP ve Ak Partili meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedilmesi ile Başkan Bozdoğan geçmiş mecliste madde ısrarı yapacağını açıklamıştı.  Maddenin yeniden görüşülmesi için toplanılan Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda kararı yeniden oy çokluğu ile reddeden meclis üyeleri, Başkan Bozdoğan tarafından sert eleştirildi. Madde konusunda hiçbir hukuksuzluk bulunmadığı halka hizmeti ve faydanın esas alınarak meclise sunulduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Kimse kimsenin çalışmasını engelleyemez,engellenirse biz daha fazla çalışacağız. Kurallar kanunlar neyse yüce meclise sunarız reddedilir veya onaylanır ama şunu bilin ki;çalışmalarımız ne kadar engellenirse engellensin Tarsus için üretmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleşti. Geçtiğimiz mecliste Tarsus’ta fayda ve hizmet odaklı hayata geçirilecek projeler için bütçe denkleşmesi amacıyla; arsa payı karşılığında yapılacak inşaat sözleşmesi konusunu içeren madde toplantıda görüşülerek MHP, CHP ve Ak Partili meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedilmişti. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, 06.12.2022 tarih ve 2022/13-1(123) sayılı meclis kararı yeniden görüşülerek oylandı.

 

MADDE YENİDEN OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ

Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi’ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San.Tic. Ltd. Şti. ile   "Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" yapılması konusunu içeren teklifin, oy çokluğuyla komisyona gitmesinin reddedilmesi üzerine Başkan Bozdoğan maddenin tekrar görüşülmesi ve madde ısrarı için Olağanüstü Meclis Toplantısı düzenleyerek evrakı yeniden meclise sundu. Madde hakkında detaylı tüm açıklamaları gerçekleştiren Başkan Bozdoğan’ın tüm halka faydayı esas aldığı çaba ve ısrarlarına rağmen madde yeniden oy çokluğu ile reddedildi. Bu kapsamda yüce mahkemeye başvuracaklarını açıklayan Başkan Bozdoğan, “Özgür ve demokratik bir ülkede yasal haklarımızı mahkeme yoluyla aramayı seçmemizde hiçbir sakınca yok.” diye konuştu.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, “BİZ HALKIMIZ İÇİN BUNUN İDARİ OLARAK MAHKEME FASLINI BAŞLATACAĞIZ”

 

“Ne yaparsak daha fazla faydalı oluruz, nereye hangi projeyi yaparsak halkımız kazanır diye düşünüyor ve günlerimizi saatlerimizi halkımız için harcıyoruz”ifadelerini kullanan Başkan Bozdoğan, “Sadece istediğim bir şey var bizi eksik gördüğünüz yetersiz gördüğünüz olaylarda meclis olarak devreye girip gerekli bilgileri ya da yapılması gerekenleri belirtin ben paylaşmaktan uzlaşmaktan mutluluk duyarım. Bazen insanı sessiz kalmaya zorlayan acı emin olun onu bağırmaya zorlayan acısından daha kötüdür. Biz burada sürekli bir şeyler üretmeye çalışıyoruz, yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu ciddi olduğunu başkan yardımcısı arkadaşlar gayet iyi bilirler. Sabahlara kadar uyumadığımız oluyor, gecenin ikisinde üçünde müdürlerimi tek tek aradığım ve onlardan sürekli bilgi aldığım oluyor. Bazı şeyler önemli ve alınan tüm kararlar, meclise sunulan evraklar tek tek inceleniyor, saatler harcanıyor. Halkımıza faydası esas alınıyor. Karar Tarsus’umuza hayırlı olsun. Biz halkımız için bunun idari olarak mahkeme faslını başlatacağız” diye konuştu.

 

“TARSUS’UN GELECEĞİ İÇİN HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMASI GEREK”

Tarsus için projeleri üretmekten vazgeçmeyeceklerini kaydeden Başkan Bozdoğan, “Tarsus halkının itiraz etmesi gerekenler akılla mantıkla yapılanlar değil. Neyin nereye gittiğini yani nerden geldiği değil, fark nedir, ortaya ne çıkmıştır bunu görmelerini istiyorum. Ağaç istiyorsak tohum ekiyoruz. Biz yeni projeleri tekrardan meclise getireceğiz. Hiçbir zamanda bu projeleri getirmekten yorulmayacağız. Zor zamanlar her zaman güçlü insanları ortaya koyuyor. Biz kolay zamanların adamları değiliz. Ama biz şunu diyoruz. Madem bizim getirdiğimiz projeye Tarsus halkı için uygun değil diyorsunuz projeyi siz getirin yapayım. Bundan sonraki projeler olur ya da olmaz ama benim tek bir isteğim var.” diyerek Tarsus’un geleceği için herkesin elinin taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.

 

“BELEDİYENİN KAR ETMESİNİ İSTİYORUM”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Sözüm siyasete kurban gitmekte olan insanlar için olsun. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Mahur Beste” diye bir kitabı var. Tanzimat’tan Cumhuriyet’e kadar, orada olayı gösteriyor. Ben de orada şunu gösterdim. Burayı satabilirdim, kimsenin de haberi olamazdı. Biz bunun bir araştırmasını yaptık, proje olarak getirdik. Niye ben proje yapmadan satayım. Belediyenin kar etmesini istiyorum. Neticede burada bir emek var, burası alınmış.” diyerek alınan kararın tüm Tarsus’a hayırlı olmasını diledi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder