Akdeniz Zabıtası Zincir Marketleri Denetledi

Akdeniz Zabıtası Zincir Marketleri Denetledi
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında ‘3 harfli marketler’ olarak bilinen zincir AVM’lerde denetim yaptı. Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş, küflenmiş ve gramajı eksik bazı gıda ürünlerine rastlanırken bu işyerleri hakkında yasal işlem yapıldı.

Akdeniz Belediyesi, halk sağlığını korumak amacıyla gıda satışı yapan işyerlerine yönelik kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak ilçe sınırlarında faaliyet gösteren zincir AVM’lerde sıkı bir denetim yaptı. Özellikle vatandaşların tüketimine sunulan gıda ürünlerini kontrol eden ekipler, son kullanma tarihi geçmiş süt ürünleri ile küflenmiş, gramajı eksik gıda ürünlerine rastladı. Tarihi geçmiş ve küflü ürünlere el konulurken bu işyerlerine idari para cezası yazıldı.

“En yoğun şikâyet konusu etiket ile kasadaki fiyat uyuşmazlığı”

Denetimler hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, özellikle gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik aralıksız uygulama yaptıklarını ifade ederek; “Kontrol ettiğimiz konuların başında, raftaki etiket fiyatı ile kasadaki etiket fiyatının uyuşup uyuşmadığı çünkü vatandaşlarımızdan gelen en fazla şikâyet konusu budur. İkinci konu ise fahiş fiyat uygulamalarıdır. Bunun da tabi daha önceki faturalara bakarak kontrolünü sağlıyoruz. Bir de tarihi geçmiş ürünlere ve işyerinin genel temizliğine bakıyoruz. Bugünkü denetimlerimizde tarihi geçmiş ve eksik gramajlı ürünler tespit ettik ve cezai işlem uyguladık. Vatandaşlarımızın da duyarlı olmalarını istiyoruz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Sivaslıoğlu, bazı marketlerin kimi zaman ‘indirim’ adı altında da vatandaşları aldatabildiğini kaydederek, bu tür durumlarda işyerinin kapatılmasına dek cezai işlem uygulanabildiğini sözlerine ekledi. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder