TOBB Akreditasyon çalışmaları kapsamında 4 Borsa, 1 TSO arası kıyaslama çalışması gerçekleşti


TOBB Akreditasyon çalışmaları kapsamında Kırşehir, Kastamonu ve Nizip Ticaret Borsaları ile Amasya TSO’nun katıldığı toplantıda kıyaslama çalışmasında iyi uygulama örnekleri paylaşıldı.

Yapılan kıyaslama çalışmalarının çok değerli olduğunu belirten Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer  “Az çok kurumlarımızın kaderleri birbirine benziyor. Genç ve dinamik bir ekip ile karşılaştım. Sizleri ve şehirlerinize olan katkılarınızı inceleme fırsatı buldum. Kırşehir’in canlı hayvancılıkta, Nizip ‘in antep fıstığı ile, Kastamonu’nu sarmısağı ve KASWOOD şirketi ile, Amasya’nın gelişmeye açık yönlerini gördüm. Bu çalışma ile inanıyorum ki kurumlarımızın birbirlerine iyi uygulamalarını aktararak, çok kıymetli hizmetler gelişebilecektir. Kurumlarımız üyeleri ve şehri için önemli çalışmalar ve hizmetler üretiyor. Bizlerde aynı sektör temsilcilerimizle işbirliği çalışmalarına imza atmayı amaçlıyoruz. Başarılarınızı temenni ediyorum, hoş geldiniz. “ dedi.  

Tarsus’ta 28-30 Ekim Tarihlerinde gerçekleşen kıyaslama çalışmasında TOBB Akreditasyon Standardı Temel Yeterlilik ve Temel Hizmetler başlığında yer alan konulara dair kurumların uyguladığı yöntemler ve iyi uygulamaların paylaşımı ile  iyileştirme için fikir paylaşımında bulunuldu. Sektör bazlı ağ oluşturulması ve kurumların bölgelerinde aynı sektörde iş yapan üyeleri ile ortak çalışma platformu yaratılması hedeflendi. 

Kıyaslama çalışmasına katılanlar Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer’e gerçekleşen bu çalışmada ev sahipliğinden ötürü teşekkür ettiler. 

Tarsus Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, kurumların genel sekreterleri, genel sekreter yardımcıları ve akreditasyon birimleri katıldı. Yapılan çalışma bir rapor haline getirildi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder