TARSUS’UN EN ACİL SORUNU!

 


TARSUS’UN EN ACİL SORUNU!

Tarsus’un en önemli sorunu nedir?

Bence işsizlik bir yana trafik sorunu çok büyük.

Şu an resmi olmamakla birlikte nüfus oranımız 400 bini geçiyor.

Bu nüfus birçok ilin nüfusundan büyük. Yine Tarsus toprak bakımından birçok ilden büyük.

Tabi birde insanların kullandığı  motorlu araçlar var. Resmiyette motorlu araç sayısı da 110 bini geçmiş durumda. Buna  elektrikli mobiletler, bisikletler eklendiğinde rakam belkide 200 bini bulacak. Çünkü hemen hemen herkesin ya motorlu aracı var, yada elektrikli  mobileti veya bisikleti. Sonuçta  insanlar ulaşım için bir araç edinmek veya bir araca binmek zorunda. Tarsus’ta özel araçlarla daracık yollarda seyretmek hayli zor.

Hele hele en çok trafiğin işlediği Atatürk caddesi ile Bankalar Caddesi ve yan yollar, eski Hal Caddesi; Cengiz Topel Caddesi, Adana ve Mersin caddeleri hınca hınç araçlarla dolu. Tüm kaldırımların kenarında  park etmek yasak diye tabelalar var. Ama her tabelanın altında araç kuyruğunu görmek mümkün. Kentimizde otopark eksikliği ve yetersizliği olunca, Trafik ekipleri ister istemez cadde kenarlarında birer sıra park etmek koşulu ile araçların kısa süreli park etmesine  izin veriyor veya ses çıkarmıyor. Ama bazı sürücüler var ki işi çığırından çıkarıyor. Çünkü Atatürk caddesi, Bankalar  caddesi diye bilinen merkezdeki bankaların önünde ikinci sıra araçlar park edilince o zaman trafik alt üst oluyor.  Atatürk caddesinden TEDAŞ’a dönüşte, eski Hal caddesinde de trafik sıkıntılı.

Bu kentte en önemli projelerin başında otopark sorununu çözmek olmalı. Mesela Ticaret ve Sanayi Odasının karşısındaki otoparkın yıllardır çok katlı otopark yapılacağı söylense de bazı engellemeler yüzünden hala bu gerçekleştirilemedi. Buraya en kısa zamanda bir çok katlı otopark yapılması gerçekleştirilmeli. Müze arkasındaki eski otoparkın kullanıma açılması da düşünülmeli. Şehir stadı ile Kültür Merkezi yanındaki boş alan geçici de olsa oto park olarak kullanılabilir. Yine eski Otogarın olduğu alan yıllardır boş. Kleopatra kapısı yanında bulunan bu alanda neden  boş boş tutuluyor anlamak mümkün değil.

Bu saydığım birkaç noktadan acilen bir ikisi bile hayata geçirilse, otopark sorunu büyük ölçüde çözülür.

0 Yorumlar

Yorum Gönder