Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a Saldırı Girişimi


Tarsus Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısı’nda kimliği belirlenemeyen kişi ve kişiler, Tarsus Belediyesi Meclis Kürsüsüne yürüyerek, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Belediye Başkanlığına saldırı girişiminde bulundu. 

Başkan Bozdoğan'a küfürler edildi ,hakaretlerde bulunuldu. Yapılan saldırı sonucu kapılar ve camlar kırıldı.  İddiaya göre, saldırının organize bir şekilde tasarlandığı öne sürülürken, saldırıyı gerçekleştirilenler hakkında hukuki süreç başlatıldı.

İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı, hak sahipleri ile TESKİ Yönetim Kurulu ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın vatandaşların soru ve taleplerini dinlemek üzere hazır bulunduğu toplantı akışında, iddiaya göre, hak sahibi olmayan katılımcılardan bir tanesi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a attığı iftiralar ve hakaret ettiği sebebiyle kişi toplantı salonundan dışarıya davet edildi. Olayın akabinde şahıs, yüksek sesli bir şekilde tehdit ve küfürler savurmaya başladı. Bunun üzerine Tarsus Belediyesi güvenlik personellerinin kendisini dışarıya çıkarmak istemesinin ardından kürsüye doğru yürüyerek,  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a saldırı girişiminde bulundu. Bunun üzerine toplantı sonlandırıldı.

 TOPLANTIYI "PROVOKE" ETMEYE GELMİŞLERDİ

 Tarsus Belediyesi yaptığı yazılı basın açıklamasında; “Şuan, bir kamu bilgilendirme toplantısına, halkı galeyana getirmek isteyen ve İsmetpaşa Mahallesi’nde hak sahibi olmayan yabancı kişileri toplantıya getirerek ‘’organize bir şekilde kamuoyu huzurunu kaçırmaya yönelik’’ davranışlar sergileyen, ‘’kamu malına zarar veren,’’ çeşitli küfür ve iftiralarla Tarsus Belediye Başkanı ve Başkanlığı’na hakaretler yağdıran kişi ve kişiler hakkında, tüm video kayıtları, görsel materyaller ve ses kayıtları ile birlikte Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmek suretiyle, ilgili mercilere kurum avukatlarımız aracılığıyla şikayette bulunulmuştur.” denildi.

 “BU TARZ ORGANİZE SALDIRILAR DÜZENLENMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında “dolandırıcılık’’ ve ‘’görevi kötüye kullanma’’ suçları sebebiyle hakkında şikayette bulunulduğunu belirten Tarsus Belediyesi  “Şirket bilgilerini paylaşmaktan/ifşa etmekten hakkında hukuki işlemler başlatılan kişi ve kişilerin İsmetpaşa halkını galeyana getirmesine, toplum düzenini bozmasına, kentsel dönüşüm projelerimize ‘’organize’’ saldırılar düzenlenmesine müsaade etmeyeceğimizi, bu kişilerin ‘’toplum algısını yönlendirme çabalarını’’ ve bu çabalarını ‘’sonuca giden her yol mübahtır’’ anlayışıyla kuvvetlendirmelerini sükunetle izliyor, ‘’aşağılık pazarlıkların’’ içinde olmayacağımızı bir kez daha bilgilerinize sunuyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.




0 Yorumlar

Yorum Gönder