Sorgun Barajı'nda Su Tutulmaya Başlandı


Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Mersin Sorgun Barajı’ndaçalışmaların tamamlanarak su tutulmaya başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA;“Tüm bileşenlerinin tamamlanmasıyla Mersin'in Erdemli ilçesindeki 60 bin dekar tarım arazisini sulama suyuna kavuşturacak olan Sorgun Barajı'nın en önemli aşamalarından birisi olan su tutma işlemine başlandı.” İfadelerini kullandı.

“Temelden 109 metre yüksekliğe sahip Mersin Sorgun Barajı, 53 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir.Sorgun Barajı’nın tamamlanması ile 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan60 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, ayrıca kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 38 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlanacaktır. Derivasyon tüneli giriş kapaklarının kapatılmasıyla su, göl alanında biriktirilmeye başlandı. Suyun bir damlasını bile israf etmemek için ‘Su Vatandır’ hassasiyeti ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.


 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder