Mersin Büyükşehir’in 2023 Mali Yılı Bütçesi 10 milyar 680 milyon TL

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı 3. Birleşim toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Mali Bütçesi, 10 milyar 680 milyon TL olarak kabul edildi. 

Alınan kararla ilgili konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,İnşallah hep beraber 2023 yılında bütçemizi uygulayacağız ve bütçe gerçekleşme oranımızı da en iyi noktalarda tamamlayacağız” dedi.

Göreve geldiği tarihten itibaren 1 milyar 292 milyon 253 bin TL borç ödediklerini söyleyen Seçer,“Şu anda TL bazında 1 milyar 582 milyon TL aldığımız banka borcu miktarı, 605 milyon 811 bin TL seviyelerinde. Kasamızı nereden nereye getirdiğimizi, belediyemizin mali disiplinini nasıl sağladığımızı buradan görebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Hem kendi yaptıkları yatırımların bedelini ödediklerini, hem de geçen dönem yapılan yatırımların borç olarak kalan miktarını ödediklerini kaydeden Seçer, “Eğer ki geçtiğimiz dönemden borç ödemeseydik, yani bize bırakılan miras daha iyi bir miras olsaydı, emin olun şu anda Mersin'e yaptığımız yatırımların yüzde 50, yüzde 60 daha fazlasını yapardım” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde bankamatik personeli olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Başkan Seçer, “Bankamatikçi, benim en çok alerjim olan konudur. Başkalarının yaptığını eleştirirken, biz aynı hatayı yaparsak inandırıcılığımız olmaz” ifadesini kullandı.

Meclis çoğunluğuna dayalı sistem gereği, Meclis’ten belli dönemlerde talep ettiği borçlanma yetkilerini alamadığını hatırlatan Seçer, “Borçlanma konusunda feveran ettiğim söyleniyor. Benim feveranlığım vatandaşım adına canımın yanmasından kaynaklıdır, kendi adıma değil” diye konuştu.

Siyasi hesaplar olduğu kadar, yargı karşısında da verilecek hesaplar olduğuna dikkat çeken Seçer, “Benim babamın oğlu da olsa, doğru gördüğümü, doğru bildiğimi anlatmak, açıklamak zorundayım. Bunları da ortaya koyacağım ki, ortalığa dökülüp en kahraman belediye başkanıyım pozlarında kimse dolaşmasın” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder