Borsa’dan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü Mesajı


UN Global Compact İlkelerini imzalayan kuruluşlar içinde bulunan, insan hakları ihlallerine karşı duran, Tarsus Ticaret Borsası, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 Borsa’dan yapılan açıklamada, kadınların güven içinde yaşayabileceği bir iklimi oluşturmak için herkese çok büyük görevler düştüğünün altını çizilerek “Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması ve hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Kadına sadece fiziksel değil, manevi , maddi anlamda yapılan , söylenen yalan , iftira dillerinin ve çalışan kadınlarımıza yapılan mobbinglerin de  sahibi faillerine gereken cevabın verilmesi insanı görevimizdir.

Kadına verilen değer, her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan haklarının bir gereğidir. Dolayısıyla kadının saygınlığını ve itibarını korumak, herkes için bir insanlık vazifesidir. Kadının toplum içindeki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğin ve medeniyetin de bir göstergesidir.

 Kadının, ananın ata olarak bilindiği bu güzel toplumun birer ferdi olarak kadınlarımıza, kızlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Sadece yasalarla değil, zihinlerde de kadın erkek eşitliğinin olduğu, şiddetin bile telaffuz edilmediği günleri özlemle bekliyoruz.

Unutmayalım ki Kadınlarımız Her şeyin en güzeline layık nadide birer çiçektir. Bu duygu ve temennilerle, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete karşı Uluslararası Mücadele Gününün mutlu bireyler, uyumlu aileler ve refah bir toplum için dayanışma vesilesi olmasını diliyoruz” ifadesine yer verildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder