Başkan Seçer’den 10 Kasım Mesajı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Başkan Seçer’in mesajı şöyle:“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlülüğü, bağımsızlıktan ödün vermeyen kararlılığı ve halkın iradesine, özgürlüğüne ve modernleşmeye dayalı çağdaş bir topluma olan inancıyla, tarihteki tüm liderlerden apayrı bir kişiliğe sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü nereden gelir? Kurtuluş Savaşı’na önderlik edip, bir milleti esaretten kurtarmasından mı? Cumhuriyet’i kurup, egemenliği; kayıtsız, şartsız millete teslim etmesinden mi? Türkiye’nin yüzünü muasır medeniyetler yönüne çevirerek, modern Türkiye’nin mimarı olmasından mı? Atatürk’ün büyüklüğü, tüm bu soruların ve çok daha fazlasının ayrı ayrı cevabı olmasından gelir.

Bu önderliğin çekirdeğindeyse tek bir kavram gizlidir: Vatanseverlik. Vatanseverlik O’nun için o kadar önemlidir ki, Cumhuriyet Devrimi’ni dünyaya tanıtırken, “Bu devrim, yüksek bir insanî ülkü ile birleşmiş vatanseverlik eseridir” der ve ekler; “Çocuklarına bütün güzellikleri ve bütün büyüklükleri görmek ve aynı zamanda bütün sefaletlere acımak sanatını öğretmektedir.”İşte bu yüzdendir ki, Atatürk’ü sevmenin ve anlamının yolu, önce vatanseverlikten geçer. Bu vatanseverlik, kökünü insan severlikten alan bir vatanseverliktir. Atatürk bir askerdi, ömrünün önemli kısmı savaş meydanlarında geçti. Savaşmayı, dünyada en iyi bilen komutanlardan biri olmasına rağmen, “Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır” dedi.

Cumhuriyet’in ilanından sonra gerçekleştirdiği devrimler ve başlattığı ekonomik, toplumsal ve kültürel hamlelerle de genç Türkiye Cumhuriyeti’ni güçlendirdi, bölgesinde ve dünyada saygın bir konuma getirdi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına bir kala, 84 milyon yurttaş olarak, bizler de vatan sevgisinde Atatürk’ü örnek alıyor, vatanımızı Atatürk’ün sevdiği gibi seviyoruz. Emek verilmeyen sevginin anlamı olmaz. Bu yüzden, bizlere düşen görev de Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmak, kentimizi ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşımak için, her yeni gün daha fazla emek vermek olmalıdır.  Sonuca ulaşacağımızdan hiç kimse kuşku duymasın. Çünkü 84 milyon Cumhuriyet evladı, bunu yürekten istiyor.  Hiçbir güç, birlik ve beraberlik içerisinde sürdürdüğümüz bu yürüyüşümüzü durduramaz.

Bu topraklarda atan 84 milyon kalpten sadece birisi olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında bir kez daha sonsuz saygı, sevgi, minnet ve özlemle anıyorum.”

0 Yorumlar

Yorum Gönder