13. Alzheimer Eğitim Kampı'na Davet


 TARSUS-HABER- Günümüzde sıklığı ve önemi her geçen gün artan Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla Mersin Alzheimer Derneği'nin düzenlediği Alzheimer Eğitim Kampları'nın 13'sü 29-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştiriliyor..

13. Alzheimer Eğitim Kampı'nın 29 Kasım 2022 Salı gününde, 12.30-17.00 saatleri arasında 'hastalar, hasta yakınları ve bakım verenleri' ile Mezitli Belediyesi Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi'nde bir araya gelindi.  Ücretsiz katılımla gerçekleşecek olan bu etkinliklerde hastalar gençler rehberliğinde çeşitli etkinliklerle zaman geçirirken, hasta yakınları ve bakım verenleri de alanındaki lider isimlerden eğitim aldı.

 Bu bölümdeki program Mersin Alzheimer Derneği'ne en çok sorulan soru ve önerilere göre oluşturuldu. Bu program ile katılımcılar bir yandan Demans ve Alzheimer’e ait güncel bilgileri en ehil kişilerden öğrenirken diğer taraftan da ruhlarında açılan yaralara bir nebze de olsa derman olacak sunumlarla rahatlamaları amacını taşımaktadır.

13. Alzheimer Eğitim Kampı'nın 30 Kasım Çarşamba gününde 13.00-19:40 saatleri arasında devam edecek olan kamp yalnız 'hekimlerin' katılacağı dijital ortamda yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Alzheimer Eğitim Kampı'nın dijital ortamda yapılacak olan bu bölümüne ulusal bazda geniş bir katılımın sağlanması ve erişilebilir olmasında vereceği teknik destek ile ETHİCCON Organizasyon Firması'da katkı sunuyor. Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencileri de konuk hastalara destek olmak için Alzheimer Eğitim Kampı'nda yer alacak.

Alzheimer Eğitim Kampları'nın mimarı Mersin Alzheimer Derneği Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge kampa emeği geçenlere teşekkür ederek herkesi 13. Eğitim Kampı'na davet etti. Prof. Dr. Aynur Özge yaptığı açıklamada;

"2008 yılından itibaren aralıksız her yıl hepimizi bir araya getirip buluşturan, kaynaşma fırsatı veren ve hala ülkemizde ilk ve tek olma özelliği taşıyan bu eğitim şöleni ile katılımcılarımızın sorularına yanıt bulmuş, rahat bir nefes almış ve bilgi dağarcıklarına güncel bilgileri de katmış olarak kampımızdan mutlu olarak ayrılacağına inanıyorum. Bu vesile ile pandemi döneminde kaybettiğimiz tüm insanları, özellikle de sağlık ve bakım çalışanlarını rahmetle anıyor, hali hazırda hasta olanlara da acil şifalar diliyor, hastası olsun olmasın, bu konuda bilgi almak isteyen herkesi kamp etkinliğimize davet ediyorum" dedi.

13. Alzheimer Eğitim Kampı'na katılmak isteyen hastalar için önceden rezervasyon yaptırılması zorunluluğu olduğunu belirten yetkililer kapsamlı program ve bilgi için 05385166999 nolu telefondan iletişim kurulabileceğini söyledi. Haber. Emine KUREN

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder