'PANDEMİYE İNAT YAŞASIN SANAT' PROJESİ'NİN STARTI VERİLDİ


Mersin Alzheimer Derneği'nin bir Avrupa Birliği Projesi olan ve CultureCIVC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilen ‘Pandemiye İnat Yaşasın Sanat’ projesine start verildi. 


Emine Kuren'in haberine göre Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesinin startını Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde koro seçmeleri ile verdi. Koro Şefi Hasan Basri Üstün'ün de hazır bulunduğu koro seçmelerinde koroda yer almak isteyenlere testler yapılarak ilgili formlar dolduruldu Koro Şefi Hasan Basri Üstün ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu temsilcisi Nazan Şengül proje ile ilgili bilgilendirme yaptı. 


Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesinde yaşlıların pandemi döneminde özellikle artan; yalnızlık, hareketsizlik, toplumsal hayata katılamama, işe yaramama duygusu hissetme; meşguliyetlerinin ve amaçlarının olmaması gibi sosyal sorunlarının aktif yaş alma faaliiyetleri (fiziksel, zihinsel ve sanatsal faaliyetler) yoluyla azaltılması genel olarak hedeflenirken; sanat içerikli(müzik-koro) Aktif Yaş Alma Faaliyetleri ile pandemiden bunalan yaşlılar üzerindeki etkilerini azaltarak hayata tutunmalarını arttırmak, toplumsal bütünleşmeyi sağlamak özel olarak hedeflenmiştir. 


'Pandemiye İnat Yaşasın Sanat' projesi kapsamında Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi’nde tiyatro çalışmaları, Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde koro çalışmaları yapılarak çalışmalarla ilgili gösteriler sergilenecek. Bu çalışmaların etkilerini ölçmek için psikolog tarafından nöropsikolojik, anksiyete ve depresyon ön ve son test yapılarak analiz edilecek. Gösteriler profesyonel kayda alınıp sosyal medyalarda yayınlanarak geniş kitlelere ulaşımı sağlanacak. 



0 Yorumlar

Yorum Gönder