MERSİN’Lİ HACER DURGUN SCP GENEL SEKRETERİ OLDU

MERSİN-HABER- Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nin Genel Sekreterliğine Hacer Durgun seçildi. SCP Genel Sekreteri Kamil Dede'nin vefatı üzerine toplanan Merkez Karar Kurulu toplantısında Genel Sekreterliğe aday olan iki kişi arasında yapılan oylamada yeni Genel Sekreter olarak Hacer Durgun seçildi.

SCP Merkez Karar Kurulu üyesi olan Hacer Durgun 1967 Mersin Silifke doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Silifke'de tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu'nu 1988 yılında bitirdi. Uzun yıllar Sosyalist Parti ve İşçi Partisi Genel Merkezlerinde çeşitli düzeylerde çalıştı. Çankaya ve Bakırköy ilçe başkanlıkları görevlerinde bulundu. 2021 yılında Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nin kuruluşunda görev alarak 5 Aralık 2021 günü yapılan Genel Kongresinde Merkez Karar Kurulu üyeliğine seçildi. Hacer Durgun, kuruluşundan bu yana Partinin Genel sekreter yardımcılığını yapmaktaydı. Durgun evli 2 çocuk annesi.

SCP'nin Önceki Genel Sekreteri Kamil Dede Kimdir?

Kamil Dede 68 Gençlik hareketinin efsanevi önderlerindendi. 1961 yılında kurulan Türkiye İşçi Partisi'ne üye oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Fikir Kulüpleri Başkanlığı yaptı. Mahir Çayan ile birlikte THKP-C örgütünü kuran Dede, birçok arkadaşıyla birlikte Mamak, Maltepe, Harbiye, Selimiye Askeri Cezaevi ve en son Niğde cezaevinde yattı. Hapisten çıktıktan sonra bazı arkadaşları ile birlikte Halkın Yolu hareketini kurdu. Bir müddet sonra Halkın Yolu hareketini fesh ederek arkadaşları ile birlikte (TİKP) Türkiye İşçi Köylü Partisi'ne katıldı. Aynı partinin sonraki uzantıları olan Sosyalist Parti, İşçi Partisi ve Vatan Partisi'nde hep üst düzeylerde görevler aldı.

Kamil Dede 2021 yılında Mehmet Bedri Gültekin ile birlikte Vatan Partisinden ayrılan grup arasında yer aldı. "Ne yapalım?" sorusuna Dede "Elbette yeni bir Parti kuracağız" diye cevap vermiştir. Kurulan Sosyalist Cumhuriyet Partisi'nde Genel Sekreterlik görevini üstlendi ve vefat edinceye kadar görevini sürdürdü.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder