KOÇAK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ


Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan ile Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, seçimde güven tazeleyen Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Tarsus TSO Başkanı Koçak, TÜRKTOB ve SÜSBİR Başkanı Akcan ile TYAB Başkanı Güler’i konuk etti. Ziyaretleri sırasında sektör temsilcilerine Tarsus’un tarım ve tarıma dayalı potansiyeli hakkında bilgi veren Koçak, ayrıca mega yatırım projeleri içinde yer alan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye’nin ilk ve tek tarım teknoparkı olan Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Mersin Agropark) gelinen süreci anlatarak, ‘’Bu iki büyük projemiz kent ve bölge ekonomimize ciddi ivme katacak, katma değer yaratacak önemli projeler. Hızlı yol aldık. Kurmakta olduğumuz sanayi bölgemizde tarım ve gıda ağırlıklı bir yatırımcı profili var. Agropark’ta ise tamamen milli tohum geliştirme ve bitki ıslahı başta olmak üzere nano teknoloji, tarımsal modern biyoteknoloji, modern sera teknolojileri ve topraksız yetiştiricilik, gıda işleme, sanayiye yönelik ürünler geliştirilmesi, farklı şartlara uyum sağlayabilecek yeni türler geliştirilmesi, bitki koruma teşhis ve mücadele yöntemleri geliştirme, bitkisel atıkların değerlendirilmesi gibi birçok alanda çalışma yapılacak. Hedefimiz, tarım ve teknolojiyi buluşturarak yüksek katma değerli ve verimli ürünler yetiştirilerek, Türkiye’nin tarımsal ihracatını artırmak ve tarımda dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak. Bu yatırımlar bölge ekonomisine önemli katkı sunacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.’’diye konuştu.

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) ve Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Akcan ile Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği (TYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler de tarım sektörü, sertifikalı tohum, artan üretim maliyetleri ve üreticilerin beklentileri başta olmak üzere çeşitli konularda görüş aktardı. Ziyarette ayrıca Başkan Koçak’ı tebrik eden Akcan ve Güler yeni dönemin hayırlı geçmesi temennisinde bulundu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder