GÜLTAK, HORTUM FELAKETİNDEN ETKİLENEN DİKİLİTAŞ’I ZİYARET ETTİ


Başkan Gültak; hortum sonucu bazı evlerin ve gül seralarının zarar gördüğü Dikilitaş Mahallesi’nde incelemelerde bulundu, felaketten etkilenen vatandaşların yaralarının en kısa sürede sarılacağını ifade etti.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ilçeye bağlı kırsal yerleşim alanlarından olan Dikilitaş Mahallesi’nde, önceki gün meydana gelen şiddetli yağış ve sonrasında oluşan hortum nedeniyle evleri ve gül seraları zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Hortum felaketine uğrayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Gültak, çatıları uçan ev ve ahırların yenilenmesi için talimat verdi.

 Belediye ekipleri, çatısı uçan evlerde tadilat gerçekleştirdi

 Bunun üzerine hemen harekete geçen fen işleri ekipleri de hortumla yerinden sökülen evlerin ve bazı ahırların çatılarını monte etti. Mersin Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ile de görüşerek hortum sonucu büyük zarar gören gül üreticilerinin zararının karşılanması için girişimlerde bulunacaklarını belirten Başkan Gültak, ev eşyaları zarar gören vatandaşlara da yeni eşyaların temini için ilgili kurumlarla görüşeceklerini ifade etti.

 “Evlerin çatısı yenilendi, zarar tespit çalışmaları başladı”

 Başkan Gültak; hortum sonucu zarar gören gül seraları için Mersin Tarım İl Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile görüştüğünü, resmi yazışmalar ve zarar tespit çalışmalarının başladığını belirterek, sera sahibi üreticilerin zararının karşılanması için elinden geleni yapacağının altını çizdi.

 Başkan Gültak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Dikilitaş bölgemizde meydana gelen hortum, kısmi bir bölgeyi epey etkiledi. Bazı seraları ciddi şekilde etkileyip neredeyse ortadan kaldıran hortum, bazı evlerin de çatılarını ve güneş enerji sistemlerini yerinden söküp atmış. Ekiplerimiz dünden beri mahallemize hizmet veriyor. İki evin çatısı tamamlandı, vatandaşlarımız olası yağmur veya güneşten etkilenmeyecek. Evlerin zarar gören elektrik kabloları da ekiplerimiz tarafından yenileniyor. Bir ahırın da çatısı uçmuş, ekiplerimiz orayı da en kısa sürede yenileyecek.”

 Mahalle sakinleri ve üreticilerden teşekkür…

 Öte yandan, Dikilitaş Mahalle Muhtarı Mahmut Yaman ile bölgede yaşanan yağış, fırtına ve ardından çıkan hortumdan evleri ve gözleri gibi baktıkları gül seraları zarar gören mahalle sakinleri de zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmadığı ve yardıma koştuğu için Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ettiler.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder