GENEL SEÇİMLERE RAMAK KALA


GENEL SEÇİMLERE RAMAK KALA

Türkiye'de genel seçimler 5 yılda bir yapılır. En son 2018 yılının Haziran ayında yapılan genel seçimlerin üzerinden 4 yıldan fazla süre geçti. 5. yılın içindeyiz. Yerel seçimlerde en son 2019 yılı  mart ayının sonunda gerçekleştirilmişti. Genel seçimlerin yapılmasına şurada 8-9 ay gibi kısa bir süre kaldı.

Bugüne kadar pek insan içine çıkmayan milletvekilleri yavaş yavaş kıpırdamaya başladı. Özellikle iktidar partisine mensup milletvekillerini bir yerde göremez olmuştuk. Adamlar kendi partililerinin etkinlik yada düğünlerine gelip gidiyorlar, halkın içine pek girmiyorlardı.

Genel seçimler için vakit azalınca siyasiler, milletvekilleri halkın içine girmeye başladı.

Ben Mersin'in 13 milletvekilinden 2-3 tanesi hariç hiçbirini bu kentte göremiyorum. Gören varsa ben gördüm desin. Filan yere geldi desin.

Bu kentin Tarsuslu üç milletvekili var.

MHP'den Baki Şimşek..

CHP'den Ali Mahir Başarır

Ve Ak Partiden Ali Cumhur Taşkın..

Bu üç vekilin dışında kimleri tanıyorsunuz?  İnanın ben bile mesleğimiz gereği siyasetçileri takip ettiğimiz halde 13 vekilin adını sayın deseniz, zar zor ve düşünerek sayabilirim. Çoğu kişi ise 13 vekilin yarısının bile adını bilmiyor.

Ne hazindir ki kendi seçtiklerimizin adlarını bilmiyoruz.

Bir başka soru:

"Tarsus'lu üç vekili en son ne zaman  bu kentte gördünüz?"

İnanın ben bu üç ismi 2-3  ayda bir kez ancak gördüm desem, yalan söylemiş olurum. Sadece Ali Mahir beyi TV kanallarında konuşurken görüyorum.

Şimdi birileri "Geçen hafta Ali Cumhur Taşkın Tarsus'a geldi" diyecek. Gelmiş olabilir. Ama bir vekil halkın içine neden çıkmaz? Yada sadece bir davete gelir gider mi? Partide toplantı yapılıyor. Toplasanız o koca salonda 20-30 kişi ancak var. Oysa vekilimiz dediğimiz insanlar bu kente geldiğinde sadece Yarenlik alanını gezmesin? Yarenlik dışında da bu kentte insanlar, sorunu olan esnaflar olduğunu bilsin.

Diğer vekillerin ise bu kenti düşündüğü yok!

Mesela geçenlerde bir Tarsus İl Lansmanı yapıldı. Bu lansmana tüm milletvekiller davet edildi. Ama 13 vekilin hiçbiri gelmedi, telefon bile açmadı, telgraf bile göndermedi.

Bunu bizzat il olma lansmanını düzenleyenlere sordum.

"Herkesi , tüm milletvekillerini tek tek davet ettik" dediler. Yani parti ayrımı yapılmadan,  kim olduğu değil, Mersin milletvekili olduğuna bakılarak 13 vekile davet gönderilmiş.

Ama hiçbirini burada aramızda göremedik.

Eskilerden sadece Ali Oksal gelmişti.. O kadar!..

Şimdi düşünüyorum ve kendi kendime beyin cimnastiği yapıyorum..

"Bu kentin il olmasına olur demeyen vekili ben ne yapayım?"

Yada bu isimlere bir daha nasıl oy vereyim?

xx

Seçimlere ramak kala, yarın bir gün 13 vekilin her biri bu kenti aşındırmaya başlayacak. O zaman bu memleketin insanları, sorunu olan esnafları "Günaydın! Düne kadar nerelerdeydiniz" demeyecek mi?

Bu şehir de sorun çok. İnsanların derdini dinleyecek kimse yok. Bu kent bu kadar mı sahipsiz?

Siyasi partilerin ilçe teşkilatlarında da bir kıpırdanma yok.

Hepsi yaz uykusunda?

Sadece  CHP'li Ozan Varal biraz fazla aktif o kadar. CHP muhalefette olduğu için onlar sadece yerel konularda yardımcı olabiliyor. Ama iktidar milletvekilleri 5 yılın her ayı içinde bu memlekete en az birer kez gelmeli, insanların sorununu dinlemeliydi. Bunu yapmadılar..

Birde il konusunda maalesef şu ana kadar hiçbir vekil destek vermedi. Bir demeçleri bile yok. Acaba bir yerlerden mi çekiniyorlar?

xx

Bu kent insanı yapılanı unutmaz.

Bu kente güzellikler yaparsanız, sizi baş tacı eder.

Ama başta il olma konusu olmak üzere, sıkıntılara çare olmazsanız, o zaman sandık kurulduğunda da bu kentin insanları gereğini yapar. Son seçimlere bir bakın. Ak parti dışındaki tüm partiler vekil sayılarında azalma yaşamıştır. O halde iktidar partisi  olan Ak Partinin 4 vekili bu kent için neden kılını kıpırdatmıyor, merak ediyorum. Hizmet yaptık diyebilirler ama onlarda yaptıkları hizmetleri anlatamıyor..

Herkes sadece koltuğunu koruma peşinde..

Sayın vekiller, böyle yapmaya devam ederseniz, ilk genel seçimde çoğunuz o koltuklardan gidersiniz. 

Bunu da hatırlatmış olalım.

0 Yorumlar

Yorum Gönder