CUMHURİYET'İN 99. YILI KUTLANDI

 

 

TARSUS-HABER-  Cumhuriyet'in 99. yılı Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olduğu gibi medeniyetlerin başkenti Tarsus'ta da çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı.
Emine Kuren'in haberine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimini ilan etmesinin ardından her yıl 29 Ekim günü 'Cumhuriyet Bayramı' olarak kutlanıyor, dünya döndükçe kutlanmaya devam edecek. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yılı anısına, Tarsus Kaymakamlığı nezdinde Tarsus'ta da çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Protokolü, Tarsus Halkı, Tarsus'ta hizmet veren okulların öğretmenleri ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve Tarsus Basını Cumhuriyet'in 99. yılı anısına düzenlenen etkinliklerde vatan, bayrak ve millet sevgisi ile bir araya geldi. 'Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum' sözünden aldığı güç ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e vefânın ve sevginin en güzelini gösterdi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder