HASTA HAKLARI GÜNÜ'NDE HASTALAR VE YAŞLILAR HAKLARINI ÖĞRENDİ

 


Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '26 Ekim Hasta Hakları Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Hasta ve Yaşlı Hakları' konulu program Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti. 

'Hasta ve Yaşlı Hakları' programı Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş'ın' Hasta Hakları' sunumu ile başladı. Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş sunumunda; hizmetlerden yararlanma hakkı, saygı ve itibar görme hakkı, mahremiyet hakkı, bilgi isteme hakkı, sağlık kuruluşunu-personelini seçme ve değiştirme hakkı, kayıtları inceleme ve bilgilerin gizli tutulma hakkı, reddetme- durdurma-rıza hakkı, dini hizmetlerden faydalanma hakkı, ziyaret ve refakatçi bulundurna hakkı konularını teorik bilgileri ve sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.


Avukat Özüm Öz'de yaptığı sunumda; yaşlıların haklarını, onlara karşı devletin, kurumların ve kişilerin yükümlülüklerini ve yasal sorumluluklarını, anayasa, ceza, idare, sosyal güvenlik, sağlık ve medeni hukuku ilgilendiren tarafları ile birlikte anlattı. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun '26 Ekim Hasta Hakları Günü' dolayısıyla düzenlediği 'Hasta ve Yaşlı Hakları' programı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 

Haber: Emine KUREN

0 Yorumlar

Yorum Gönder