TARSUS’TA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI


TARSUS-HABER- 19 Eylül Gaziler günü Tarsus’ta da törenle kutlandı. Cumhuriyet alanında yapılan törenler Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşı okundu.

19 Eylül Gaziler Günü’nde yapılan törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu,  Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan  Göçmez,  Tarsu ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Belediye başkan yardımcıları Hakan Yıldırım, Aydın Polat, Sıtkı Dev, Müftü Ali Can, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yöneticileri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Tarsus Şube başkanı İsmail  Taşgit ile öğrenciler ve halk katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Güneydoğu gazilerinden  emekli Jandarma Astsubay Mehmet Yıldız yaptı. Yıldız konuşmasında “Milletimizin vatan için toprağa düşmüş, kanını akıtmış, hayatının baharında vatan demiş, bayrak demiş, elini, kolunu, bacağını, gözünü ülkesine ve milletine helal etmiş kahraman gazilerimize vefa günüdür. 19 Eylül 1921’de Sakarya’da düşman Ordularının durdurulduğu, 22 gün ve 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında, bu muharebe sırasında yaralanan Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya Türkiye  Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik ünvanı verilmiştir. Bu sebepten dolayı her yıl 19 Eylül tarihinde Gaziler Günü kutlanmaktadır

Bu kutsal vatan toprakları üzerinde bağımsız ve onurlu yaşaması aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anarken hayatta olan gazilerimize ve onların değerli ailelerine sevgi ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Daha sonra  Tarsus Muharip Gaziler Derneğinden Necmeddin Ünal şiir okudu. AKBAL’dan ise Elmas Nida Polat Kahraman gazi şiirini okudu. Günün anısına  Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra  Park Cafe’de ikramlarda bulunuldu. Burada gazilere ve gazi ailelerine Kaymakam ve protokol üyeleri  gül dağıttı.

Törenden sonra Muharip Gaziler Derneği ziyaret edilip başkan Rasim Yuvarlakoğlu ve yönetim kurulu ile dernek üyelerinin günü kuklandı. Aynı gün öğlen ise Ulu Cami’de şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için Mevlid-i Şerf okutulup dua edildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder