TARSUS İKİYE BÖLÜNMEYECEK!

 


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u baştanbaşa ikiye bölen tren yolunun yer altına inmesiyle ilgili mücadelesi sonuç verdi. Başkan Bozdoğan, tren yolunun yer altına alınmasıyla birlikte şehrin can alıcı noktalarındaki trafik sorununun giderileceğini aktarırken, boşa çıkan arazinin de yeşil alan ve bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini ifade etti.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, şehrin ulaşımdaki geleceğini rahatlatmak adına demiryolunun yer altına indirilmesi için uzun zamandır çalışmalarını sürdürüyordu. Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ile kentin ikiye bölünmesini istemediklerini de sık sık dile getiren ve proje başlangıç tarihinden bu yana yer altına alınması için direnen Başkan Bozdoğan, alta alınması halinde boşa çıkan arazinin yeşil alan ve bisiklet yolu olarakdeğerlendirileceğini ve kamuoyu yararınıbelirtmişti. Proje için sık sık Ankara’da görüşmeler gerçekleştiren Başkan Bozdoğan’ın itirazları vücut bularak yer altına alınması kararlaştırıldı.  Eylül Ayı Meclis Toplantısında tren yolunun alttan geçtiğinin müjdesini veren Başkan Bozdoğan, ‘’ Tren yolu alta alınmaz gibi yorumlar yapılmıştı. Hayatta olmaz, edilmez demişlerdi. Ama hayalimi seviyorum ve hayalimle uğraşmayı da seviyorum. Tarsus Tren Yolu yerin altından geçecek. Tarsus’un il olması da hayal mi? Onu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

 KAMUOYU YARARI ESAS ALINDI

Proje için sondaj çalışması, dron çekimleri vb. birçok konuda destek olan ve inşaat, işletme döneminden çevresel sosyal etki değerlendirmelerine kadar, projenin Ankara ayağına kadar sürecin takipçisi olan Başkan Bozdoğan’ın 2,7 kilometrelik tren yolu projesinin alta alınması için kamuoyu yararını göz önünde bulundurarak ettiği itirazlar sonuca vardı.

 BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’TARSUS'U İKİYE BÖLDÜRMÜYORUZ!’’

Tarsus’un yaşam kalitesini yükseltmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Bozdoğan, ‘’Tren yolunun kentimizi ikiye bölmesine karşı itirazlarımız vücut buluyor. Dün Belediye Meclis Toplantısında yeniden dile getirdiğimiz bu büyük sorunu, halkımızın günden güne yaşadığı trafik problemlerini düşünerek aşıyoruz. Tarsus'un geleceğini riske eden, ekonomik koşulların yaşamı her geçen gün zorlaştırması gerçeğiyle yüzleştiğimiz şu günlerde, belediyemizin Tarsus için yapmayı planladığı yatırımların finansal kaynaklarının önüne geçilmesi gibi gelişmelerin yanı sıra; Tarsus ve Tarsuslunun yaşam alanlarını rahatlatmak ve yaşam konforunu yükseltmek için çalışıyoruz.’’ diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder