GÜLTAK; “CHP VE HDP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİ HALKIMIZA ŞİKÂYET EDİYORUM”


Akdeniz Belediye Meclisi, Eylül Ayı ikinci birleşimini M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. İlk toplantıda komisyonlara havale edilen konuların bekletilerek Meclis’in gündemsiz toplanması nedeniyle çok önemli kararlar alınamadı. Duruma tepki gösteren Başkan Gültak; “Akdeniz’e hizmetin önünü kesmek isteyen CHP ve HDP’li Meclis üyelerini halkımıza ve muhtarlarımıza şikâyet ediyorum” dedi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Meclis toplantısında, Toplu Konut İdaresi tarafından Çay Mahallesi’nde tamamlanan yerinde kentsel dönüşüm projesini tanıtan, örnek daireleri gezen mahalleli bazı ailelerin heyecan ve mutluluğunu yansıtan kısa film gösterimi gerçekleşti.

“Mustafa Gültak’ın hızını kesemezsiniz”

Akdeniz’e hizmetin önünün kesildiğini belirterek tepki gösteren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; CHP ve HDP’li meclis üyelerine seslenerek şöyle konuştu; “Sizleri, hem muhtarlarımıza hem Akdeniz halkımıza şikâyet ediyorum. Oturup karar vereceğiniz konuları, yine kurnazlık yapıp vermediniz, geciktirdiniz. Bunu yaparak Mustafa Gültak’ın hızını kesemezsiniz. Bende öyle bir iman gücü var ki, durduramazsınız. Boşuna uğraşıyorsunuz. Bu hizmetlerin hepsi gerçekleşecek.

Sizi bir kez daha muhtarlara ve Akdeniz halkına şikâyet ediyorum. Neden? Muhtarların bu ay ekstra 150 lira almasını engellediniz. Ayrıca Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan gelecek olan 2,4 milyon TL hibenin gelmesini engellediniz. Ki burada en az 5 kadının istihdamını sağlayacaktık. Bunu da engellediniz. Neyi bekliyorsunuz? İçel Sanat Kulübü’ne verilecek desteğin neyini düşünüyorsunuz?

Bu, sizin de gerçek yüzünüzü ortaya koyuyor. Komisyonları toplamayalım, işlemeyelim, ayda bir karar verelim; Mustafa Gültak’ın hızını keselim… CHP ve HDP meclis üyelerini, muhtarlarımıza ve Akdeniz halkına şikâyet ediyorum. Kadınların istihdamını, muhtarlara yardımın arttırılmasını engellemişlerdir. Bana değil, asıl cezayı siz Akdeniz halkına kesiyorsunuz. Bunları yapmak için seçilmediniz, bunun için meclis üyesi olmadınız. Sizleri kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Önceki oturumda komisyonlara sevk edilen konular görüşülemedi

Öte yandan; Meclis’in bu oturumunda, Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan gelecek olan kadınların istihdamına yönelik projeler için kullanılması hedeflenen 2 milyon 350 bin TL’lik hibe; Akdeniz Mahallesi’ne bağlı muhtarlara her ay verilen 500 TL’lik nakdi yardımın 650 TL’ye çıkarılması ve İçel Sanat Kulübü'ne sağlanacak olan maddi destekle ilgili konular da görüşülecekti.

Fakat Meclis’in 5 Eylül 2022 Pazartesi günkü ilk oturumunda, ilgili komisyonlara sevk edilen bu konular, komisyonlarda bekletilerek bugünkü toplantıda gündeme gelmemesi sağlandı. Dolayısıyla Eylül ayı ikinci Meclis oturumunda bu gündem maddeleri ile ilgili herhangi bir karar alınamadı.

Kılavuz’un soru önergesine verilen yanıt…

Meclis toplantısında, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un; “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde terör örgütleri ile iltisaklı personel olup olmadığına” yönelik soru önergesine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun verdiği yanıtı da okudu.

İçişleri Bakanlığının, Kılavuz’un soru önergesine verdiği yanıtta; “CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 33 kişinin PKK/KCK 5 kişinin FETÖ/PDY ve 2 kişinin de Hizbullah terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı açıklanırken, gözaltına alınan bu kişilerden 14’ünün adli makamlarca tutuklandığı belirtildi. Bakanlığın verdiği yanıtta ayrıca PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütürken ölen veya terör suçlarından tutuklu/hükümlü bulunan şahısların yakınlarından 33 kişinin ise halen belediyede çalıştığı kaydedildi.

“Dedikodu yapmıyor, belge ile konuşuyoruz”

Başkan Gültak; İçişleri Bakanlığı’nın, MHP’li Kılavuz’un soru önergesine verdiği yanıt üzerinden eleştirilerini sürdürerek; “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın 3 bin 500 kişiyi işten çıkarıp kimleri işe aldığı devlet kanalları tarafından ispatlanmıştır. Biz dedikodu yapmıyoruz; net, belgeli konuşuyoruz. Kimin, kiminle ortak olduğu, kimin kiminle kapalı kapılar ardında birbirine göz kırptığının belgesidir.

Hiç kimse boş konuşmasın, bunun böyle olmadığını ispatlasın. Bu ülkenin banisi ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin şu anki yöneticileri, CHP’yi ne hale getirmişlerdir? Cumhuriyetimizin banisi ve kurucusu Atatürk’ün kurduğu partinin üst yöneticilerinin geldiği durumun göstergesidir. Kapalı kapılar ardında ne işler görüldüğünün belgesidir bu” ifadelerini kullandı.

 Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir toplantısı, 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder