FİLİZ DAŞ: EFSANEVİ DOĞASIYLA BİR BAŞKADIR MERSİN'İM

 

Mersin’li şair ve yazar Filiz Daş, Akdenizin incisi Mersin’in tarihi ve turistik  alanlarıyla ziyaretçilerini cezbettiğini söyledi.

Daş, yaptığı açıklamada; Erdemli girişinde sizi selamlayan yörük halkın figürü, turizmi, tarihi zenginlikleri, çekirdeksiz limonuyla doğal güzelliklerin arasından geçerken Kızkalesi eski adı "Korykos" olan Kızkalesi ismini kalenin hazin hikâyesinden alan efsanevi ve tarihi bir ada; berrak suyu, inci tanesi kumsalı, heybetli duruşu ile denizin boynuna ak gerdanlığıyla nice şiirlere konu olmuştur. Kralın kızı mazisi yürek burksa da bilinir ki, takdire tedbir yoktur Yaradan katında. Sevdiklerimizi ölümün kucağından almak beyhude bir çaba.,


Akabinde ismiyle dahi gizemli bir merak uyandıran Cennet Cehennem mağaraları efsanesine yol alırken hemen akıllara Yunan Mitolojisi'nde önemli bir yere sahip olan Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon'u kavgada yendikten sonra onu sonsuza dek Etna Yanardağı'nın altına kapatmadan önce, bir süre Cehennem Çukuru'nda hapsetmiş hükümdârlığı düşer akıllara. Buraya gelirken, ilginç detaylarını seyrederken bu dünyada sadece gelip geçtiğimizin bir kez daha altını çiziyoruz.

Mersin'e yolu düşen herkesin görmesi gereken, binlerce turist tarafından ziyaret edilen, büyüleyici bir mağara olarak bilinen tabiat harikası, astım mağarası, dev sarkıtlar arasında görkemli iç aydınlatmasıyla tavan ve yan duvarlardan damlayan su tanelerinin şifa niyetine şiir damıtan ak kâgıtlara sığmayan vefânın sırlı bir yansıması gibi.

Rabbim Mukaddim isminin hürmetine tüm bekleyenlerin ikramını öne alması dileklerimle; gülüşü gökyüzüne şiir, sesi toprağa değince çiçeğe hayat veren her cana sonsuz saygı ve sevgilerle...






0 Yorumlar

Yorum Gönder