BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE EKİPLERİ DÜZENLİ YAPILAN TATBİKATLARLA EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, düzenli yapılan tatbikatlarla eğitim almaya devam ediyor.


Başta yangın olayları olmak üzere, yaralamalı trafik kazalarından kurtarma operasyonlarına, mahsur kalan canlılara ulaşılmasından orman yangınlarına destek verilmesine kadar birçok olayda canla başla çalışan Büyükşehir İtfaiye birimi ekipleri, eğitim faaliyetlerine de büyük önem veriyor.


Eğitimlerde kapalı ve dumanlı alanlarda ilerleme, trafik kazalarına müdahale anında kesme, ayırma, kaldırma ve araçtan yaralı çıkartma veya kuyudan canlı kurtarma operasyonlarında ne yapılması gerektiği konusunda uygulamalı işlemler yerine getiriliyor. 


Kamu ve özel kurumlarda da eğitim veriliyor

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği’nde görevli eğitim sorumlusu İsmail Ceyran tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında birim içinde erlere yönelik arama-kurtarma tatbikatlarının yanı sıra kamu ve özel sektörlerden gelen talepler doğrultusunda ücretsiz olarak uygulamalı yangın ve kurtarma tatbikatları da yapılıyor. 


‘Temel yangın eğitimi ve tatbikat’ faaliyetlerinde yangın tüpü kullanımı, yüksek katlı binalarda mahsur kalanların kurtarılması, yangının ilk anında yapılması gereken ve önem arz eden hususların detaylı şekilde anlatımı yapılıyor. İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında okullarda da öğrencilere yönelik eğitim veriliyor. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder