BİSİKLETLİ HAYAT OH NE RAHAT


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında ‘Mersin Bisiklet Turu’gerçekleştirildi. BüyükşehirBelediyesi’infarkındalığı artıracak, bilinçlendirici etkinlikleri dolu dolu devam ediyor.

Sahildeki bisiklet yolunda pedal çevirdiler

Kültür Park’taki Mersin İdman Yurdu Meydanı’ndan pedal çevirmeye başlayan onlarca bisiklet tutkunu, sahilde yer alan bisiklet yolundan Polis Evi karşısına kadar bisikletlerini sürdü.

Avrupa Hareketlilik Haftası ile bisiklet kullanımını ve yaya yollarını artırmayı, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Mersin Bisiklet Turu’  sahile renk kattı.

Hafta kapsamında, her gün pek çok farklı etkinliği hayata geçiren ve özellikle de vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’nin bu etkinliğine de çok sayıda katılım oldu. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın etkinliğinde, onlarca bisikletli sahil boyunca bisikletlerini pedalladı.

“İnsanları bilinçlendirme noktasında birçok etkinlik yaptık”

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda antrenör olarak görev yapan Ekrem Erden, “Bugün burada Avrupa Hareketlilik Haftası sebebiyle gerçekleştirmiş etkinliklerden bir tanesini yapıyoruz. Bugün de Bisiklet Turu’nu yapacağız. Birçok bisiklet derneği bu etkinliğimize katıldı. İnsanları daha çok bilinçlendirme noktasında birçok etkinlik yaptık” dedi.

“Bisikletle daha özgür hissediyoruz”

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’nde 2 yıldır aktif olarak bisiklet süren Belma Yavuz Zenler, “Biz insanlara bisikletin farkındalığını anlatmak için, bu tarz turlarda yer almaya çalışıyoruz. Bisiklette yaşadığımız duyguyu, araçla veya başka motorlu taşıtlarda giderken yaşayamayacağız. Bisikletin gerçekten bizim hayatımızda çok önemli bir yeri var, ama bunu hissetmek lazım. Mersin'de gerçekten güzel bir bisiklet camiamız var. Daha da çok artsın istiyoruz” dedi.

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği'nden Ferhat Şaşda, “Yaklaşık 10 yıldır dernek ile beraber bisiklet sürüyorum. Bu hafta o kadar hareketliydi ki, Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda Tarsus'a gittik, Tarsus'ta kullandık, bugün buradayız. Yani dolu doluyuz, yetişemiyoruz artık, o kadar hareketli yani” ifadelerini kullandı.

Bisikletsever Behiye Sağdıç ise, “Ben 20 yıldır bisiklet kullanıyorum. İşe de bisikletle gittim, sonra emekli oldum kendimi bisiklete adadım. Bisikleti son 3 yıl aktif kullandım. Son 1 buçuk yıldır binemiyordum, şu birkaç gündür çıkmaya başladım. Bisiklet benim için dünyadaki her şeyden çok önemli. Benim yaşam tarzım bisiklet. Bisiklet özgürlük demek, bisiklet sağlık demek, bisiklet farkındalık demek” ifadelerine yer verdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder