TARSUS'TA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI YAPILDI

30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümü Tarsus'ta da törenlerle kutlandı.


Tarsus'taki  kutlamalar 09.00'da Tarsus Şehitliğinde başladı. Şehitlikte Kuran tilaveti yapılıp şehitlerimiz için dua okundu. Daha sonra saat 09.30'da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde törenlere devam edildi.


Kaymakamlık ve Belediye  Başkanlığının  Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başlayan etkinliklerde İstiklal marşımız söylendi.  Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Garnizon komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmen, Cumhuriyet Başsavcı vekili Osman Cengiz, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müftü Ali Can, bazı daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Tarsus Şube başkanı İsmail Taşgit, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve Halk oyunları ekibi gösteri sundu.


Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği  Zafer Bayramı mesajı okundu. Ardından Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı Yenice Mühimmat bölüğünden Astsubay Ali Cengiz yaptı. Cengiz, Atatürk ve silah arkadaşlarının, Başkomutanlık zaferini nasıl kazandıklarını anlattı ve "Türk ordusu yeniden var olma mücadelesini kazanmış, işgal güçlerini hüsrana uğratmıştır. Bu destan Türklerin esir alınamayacağını göstermiştir" dedi.


Daha sonra Muharip Gaziler Derneğinden Necmettin Ünal, Kuvayi Milliye Derneğinden Zeynep Petek ve Zühtü Günaştı Lisesinden Melek Nur Köse  30 Ağustos zaferi ile ilgili şiirler okudular.

Son bölümde ise Tarsus Halk Eğitim Merkezi ekiplerinin muhteşem gösterisi izlendi ve büyük alkış aldı. Buradaki törenden sonra protokol Hükümet konağında bayram tebriklerini kabul etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder