SAFINIZ BELLİ OLSUN

 


Bir  insanın  safı  belli olmalı. Mış gibi  yapmakla hiçbir yere  varamayız. 

Tarsus il olmalı mı?  Diye  sorsak  bu şehir de  yaşayanların  kahir ekseriyeti  evet Tarsus il olmalı.  İl olmanın  Tarsus’un hakkı  olduğunu söyler.

 Nüfus ve ülke ekonomisine katkı  bakımından  Tarsus’la kıyaslanamayacak ilçeler il yapıldı.  Bizim il olma  vaktimiz geldi de geçiyor  derler koro halinde.

Buyrun elinizi sizde  taşın altına koyun  destek verin deyince,  çeşitli gerekçelerle  mış  gibi yapanların boyaları  dökülmeye  başlıyor. 

Nerde kaldı sizin Tarsus Sevdanız.

Kocaman Bir Köy olan Tarsus’u il yapabilmek için  Belediye  Başkanımız  Dr.  Haluk  Bozdoğan elini taşın altına koyarak  bir çalışma başlattı. Tüm  Sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler,  milletvekillerimiz   İL'LE DE TARSUS LANSMANI’na   davet edildi.

Çok  güzel bir  lansman hazırlanmış,  içerik  olarak olumsuz görüş bildiren  kimseye  rastlamadım ve duymadım.

Lansmanda,  daha önce  videoları çekilerek  Tarsus’un il olması  ile ilgili görüşlerini bildiren ve  ısrarla  il  olmamız  gerektiğini  belirten STK  temsilcilerinin  büyük çoğunluğu  ne hikmetse  davete  icabet etmediler.  

Karakolda  doğruyu söyleyip mahkeme de şaşanların bizim  bilmediğiz  bir nedeni  vardır  mutlaka.  En çok  yadırgadığım da siyasi parti  ilçe başkanlarının yapılan davete  icabete  duyarsız  kalmaları  oldu.

Başta CHP  olmak  üzere  tüm siyasi partiler ayıp ettiler.

Yazımın başında  dediğim gibi  mesele  ülkemizse,  içerisinde  yaşadığımız  şehrimizse  safımız belli  olmalı.

Nemrud’un teşini  söndürmeye  giden karınca misali. 

Her ne kadar  Tarsus’un  il olması Cumhurbaşkanımızın  iki dudağı arasında  olsa da,  istemeyen, ağlamayan ve  gayret göstermeyene  kimse  bir şey vermiyor.

Şairin dediği gibi ; Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın.

0 Yorumlar

Yorum Gönder