“BİR YAZ EĞLENCESİ” TİYATRO OYUNUYLA TARSUS’TA 22 MAHALLEDE 19 BİN SEYİRCİYE ULAŞILDI

Tarsus Belediyesi tarafından merkez ve kırsal mahallelerde kentin sanat ve kültürle buluşması kapsamında yaptığı Levent Kırca ekibinin sahnelediği "Bir Yaz Eğlencesi" oyunu 22 günde 22 mahallede oynanarak 19 bin seyirciye ulaştı. Yoğun katılımın gösterildiği tiyatro oyunlarında Tarsus sanatla bir araya geldi. Duayen tiyatroculara, Levent Kırca'nın kokusunu getirdiklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Tarsus'u sanatla buluşturmaya devam edeceğiz. Sanatla iç içe olacağız, her mahallemizde okuma salonlarıyla, kütüphaneleriyle hepinizi selamlayacağız" dedi.

Kültür ve sanatı toplumun her kesimine ulaşılabilir kılmak için çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, halkın beğenisini topladığı yaklaşık 20 bin izleyiciye ulaşan Tiyatro günlerini gerçekleştirdi.

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında duayen isimleri ağırlayan Tarsus Belediyesi, Tiyatro günlerinin final oyununun sergilendiği 22. gününde meydanlar tıklım tıklım doldu. Bolca kahkaha ve alkışları toplayan Tiyatro ekibi bu kapsamda yaz akşamlarını renklendirdi.

 Final akşamına el sahipliği yapıldığı ve 22 gün içerisinde 2. kez Saint Paul Meydanı'nda sergilenen tiyatroda, vatandaşlar balkonlardan izledi, meydanlar dolup taştı. Kavurucu sıcaklara rağmen dağ, ova ve merkez 22 mahallede, 22 gün boyunca gösterimi yapan duayenler, halkın beğenisini topladığı final akşamına el sahipliği yaptı.

DUAYEN TİYATROCULAR EYLÜL AYINDA TEKRAR GELİYOR

Duayen Tiyatrocu Ahmet Çevik, Tarsus'ta bu etkinliği gerçekleştirmekten mutlu olduklarını dile getirerek " Bugün bizim son oyunumuzdu. Tarsus'a çok alıştık. Çok güzel şeyler yaşadık. Çok güzel insanlarla tanıştık. Yaklaşık 22 oyun oynadık. Ama bugün bir müjde aldık ki Eylül ayında 10 gün daha burada olacağız. Böyle mahalle mahalle tiyatroları halkın ayağına getirmek her belediyenin harcı değildir. Çok önemli bir iş yapıyor. Bence bu anlamda Tarsus Belediyesi Başkanımız Haluk Bozdoğan'a kocaman teşekkür ediyorum." dedi. 

BAŞKAN BOZDOĞAN: CUMHURİYET BENİ DOKTOR VE BELEDİYE BAŞKANI YAPTI

Tiyatro sonunda Levent Kırca ekibine teşekkürlerini sunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyete karşı büyük bir borcu olduğunu vurgulayarak "1983 yılında 1950 McCarthy dönemini anlatan İzmir'de bir oyun izlemiştim. Lillian Hellman'ın kendisiyle yüzleşirken ve aynı zamanda sistemle eleştirisini ortaya koyan çok değerli bir oyundu. 1983 yılında, 12 Eylül cuntasından sonra insanların seslerinin çıkmadığı o müthiş ıslıktan, ıslık çalamayan bir hale döndüğü bir oyundu. Türkiye'de o 1983'te ki bu oyun, 2020 yılında tekrar sahneye kondu. Rutkay Aziz ve Işık Yenersu'yla ilk oyunu oynamıştı. Arkasına da Dolunay Soysal ve Rutkay Aziz oyunu oynadı. Bilgesu Erenus'un bir oyunuydu. Hepinizin bildiği gibi çok değerli bir oyundu. Bunu neden anlatıyorum? Bizim kırmızı çizgimiz var. Vatan, bayrak ve özgürlük. Cumhuriyet beni doktor ve Belediye Başkanı yaptı. Cumhuriyet'e karşı inanılmaz bir borcum var." diye konuştu.

 "LEVENT KIRCA'NIN KOKUSUNU GETİRDİLER"

Yapılan tiyatro günleriyle ekibin Levent Kırca'nın kukusunu getirdiklerini ifade eden Başkan Bozdoğan "Çoğu siyasilerin bile o ikiyüzlülükleriyle söyleyemediklerini çok net bir şekilde halkı için söyleyen sanatçılarımız. Yaşamı anlatırken bile yaşam avucunda bir kuş, uçtu uçacak diyen bir Levent Kırca. Cumhuriyet'le kalmamızı isteyen Mustafa Kemal Atatürk'le kalmamızı isteyen Levent Kırca. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Levent Kırca'nın kokusunu getirdiler." şeklinde belirtti.

BAŞKAN BOZDOĞAN: TARSUSLULAR, SANATLA İÇ İÇE OLACAĞIZ

Tarsus'u sanatla buluşturmaya devam edeceklerini söyleyen Dr. Haluk Bozdoğan "İzlerken bile o kadar duygulandım ki o duygu yükü şu Tarsus'un şu sıcak yaz gecesinde sanatla tarihi buluştururken bile bize hala mesaj veriyorlardı; kokuşmuşluğu görün, öğrenin, bilgi sahibi olun, yargılamayın, sorgulayın. Merak etmeyin sevgili Tarsuslular. Sanatla iç içe olacağız; her mahallemizde okuma salonlarıyla, kütüphaneleriyle hepinizi selamlayacağız." diyerek sözlerini sonlandırdı. Ardından duayen tiyatroculara çiçek takdim edilerek alkışlar eşliğinde etkinlik sona erdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder