TARSUS’TA KASÖDER KURULDU


 Tarsus’ta Kadının Sözü Dayanışma Derneği (KASÖDER) kuruldu. Dernek Başkanlığını    Fadime Çalgan seçildi.

 
Başkan Çalgan şu açıklamayı yaptı:“Kadına yönelik şiddetin, ayrımcılığın her türlü biçimi ile karşı karşıya kaldığımız bugünler de ‘söyleyecek sözümüz değiştirecek gücümüz var’ diyerek yola çıktık. Biz Tarsus’ta yaşayan kadınlar hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm kadınları ayrımcılığa karşı, kadın sözü söylemeye davet ediyoruz.
 
Sevgili kız kardeşlerimiz biz kadınlar toplumun ve yaşamın yarısıyız ancak söz yetki ve karar mekanizmalarında ne sözümüz ne de etkimiz var.
 
Her gün 4 kız kardeşimizin katledildiği ülkemizde ne yazık ki İstanbul Sözleşmesi gibi önemli bir uluslararası yasadan bir gecede ayrılma kararı verilmiştir. Biz Tarsuslu kadınlar olarak #istanbulsözleşmesiyasatır şiarını ve kız kardeşlerimizi yaşatmak istiyoruz.
 
Biz kadın sözünün ancak sadece kadınlarla söylenebileceğini sesimiz kesilmeden konuşabilmeyi toplantılarımızı biz kadınların önceliklerine göre düzenlemeyi istiyoruz.
Gelin kendimize ayrımcılıktan uzak ‘şiddetsiz iletişimi’ benimseyen erk dilinin kullanılmadığı bağımsız özerk alanlar açalım. Kadınca dayanışmanın kendi sözümüzü kurmanın yollarını birlikte bulalım.
 
Gelin ‘kadın kadının yurdudur’ diyerek birbirimize Tarsus’u ve Ülkemizi kadın yurdu yapalım. Her kadın bu toplumda kendi kararlarını alabilecek güce ve bağımsızlığa sahip olana dek omuz omuza bildiklerimizi paylaşalım.
 
Sen kız kardeşim; işçisi, memuru, kuaförü, ev kadını, işsizi, doktoru, avukatı, iş kadını, müdürü V-ve öğretmeni şimdi kendi sözümüzü söyleme zamanı…
 
Meclisi, bakanlıkları, siyasi partileri, yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı, ancak biz harekete geçirebiliriz. Biz ayağa kalkmadan haklarımızı alamayız.
 
Biz Tarsus da yaşayan kadınlar olarak dili, dini, ırkı, inancı ve siyasi fikri ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan güçlü bağımsız kadınlar yaratmak, şiddeti ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak için tüm kadınları derneğimizde örgütlenmeye davet ederek, Kadının Sözü Dayanışma Derneği Kasöder’in kuruluşunu ilan ediyoruz.”

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder